geheimzinnige teksten_het_westen_wankelt_foto_johan

Geheimzinnige teksten op het asfalt

Het gonst van de geruchten, de wandelgangen worden druk belopen. Zonder er een logisch verband in te ontdekken worden op uiteenlopende plaatsen in Leidsche Rijn teksten op het asfalt gelezen die duidelijk van dezelfde auteur zijn gezien het handschrift waarin wonderlijke teksten zijn te lezen. Op het Lint in het Máximapark, een haast Cruijffiaanse uitspraak: “Kijk goed als je wilt weten wat er gebeurt” Verder zijn teksten gezien op de voetbrug bij sportpark de Vryheit en onder andere in Terwijde nabij het station.

Ongetwijfeld zullen de leuzen met enige bedoeling openbaar gemaakt zijn, al ontbreekt een afzender om even bij aan te kloppen wat de dieperliggende gedachte hierachter is. Er wordt gefluisterd dat het te maken zou hebben met de geheimzinnige cirkels in het Máximapark of dat een groep belezen ouderen vertier zoekt in de misschien wel nachtelijke uren, om overdag de gemoederen van de buurtbewoners in beroering te brengen. Mocht het laatste het geval zijn, dan is in ieder geval een handjevol mensen erdoor gefascineerd geraakt en hebben contact gezocht met de pers. Natuurlijk ligt het journaille ’s nachts bij voorkeur in bed, slechts een enkeling verstopt zich op strategische plekken om de kunstenaar misschien op heterdaad te betrappen. Maar waar zal ‘De Geheimzinnige’ toeslaan, of is het niet een eenling die met spuitbussen gewapend op pad gaat?

Moeten we Janet Ossebaard die overloopt van de complottheorieën, verantwoordelijk houden voor minstens één tekst? ”Fall of the Cabal” is onlosmakelijk verbonden met haar verbonden blijkt wanneer ik het wereldwijde web erop na sla: “Janet Ossebaard legt in makkelijk te begrijpen taal en beeld uit wat er nu werkelijk aan de hand is in de wereld” kom ik met regelmaat tegen.

Langs de digitale snelweg bereiken mij hersenspinsels van verontruste lezers die met foto’s benadrukken dat ze het echt hebben gezien. Zelfs meent iemand te hebben gezien hoe ‘De Geheimzinnige’ zich uit de voeten maakte bij een tekst waarvan de verf nog nat leek te zijn.

Wie geeft zich bloot en geeft mij uitleg over zijn of haar doen en laten?
Reacties: hanspeter@regioleidscherijn.nl
Hans Peter, verslaggever Regio Leidsche Rijn

Ook voor foto’s van teksten, graag met de locatie.

geheimzinnige teksten_Fall of the Cabal door Johan
Fall of the Cabal | Foto: Johan
geheimzinnige teksten_Foto_Richard
Kijk goed uit | Foto: Richard
geheimzinnige teksten_foto_hp_van_rietschoten
Ik wil (niet) praten | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.