Zijmuur Fletiohal Alfred Nobellaan_foto_irene_franssen

Lezersinzending: Er was ooit een derde mozaïek met spelende kinderen. Van dezelfde kunstenaar?

De muurmozaïeken met spelende kinderen in Vleuten trekken steeds weer mijn aandacht als ik er langs kom. Deze stijl komt mij zo bekend voor en brengt mij telkens weer even vijfentwintig jaar terug in de tijd. Was dit dezelfde kunstenaar, vraag ik me dan af, als van het mij bekende mozaïek, dat er niet meer is? Deze week kwam ik bij toeval meer te weten.

Camphuijsenstraat/Dorpsstraat | Foto: Irene Franssen
Camphuijsenstraat/Dorpsstraat | Foto: Irene Franssen
Zijmuur Fletiohal Alfred Nobellaan
Zijmuur Fletiohal Alfred Nobellaan | Foto: Irene Franssen

Toen ik in februari 1994 begon bij het welzijnswerk voor ouderen, was dat in ’t Vleutertje. Dit voormalige kleuterschooltje, Schoolstraat 9, stond destijds rechts naast de Schakel en was sinds maart 1989 in gebruik als kantoor van de Stichting Koördinerend Ouderenwerk (SKO). In het gebouwtje was een soortgelijk mozaïek van spelende kinderen op de muur aangebracht, dat de jaargetijden uitbeeldde. De foto heb ik genomen rond de eeuwwisseling, toen het kantoor van de SKO moest verhuizen, omdat het oude kleuterschooltje werd afgebroken.

Mozaïek in voormalige kleuterschool ’t Vleutertje, Schoolstraat 9 | foto: Irene Franssen

Bladerend in het Leidsche Rijn Vakantiedoeboek “We zijn er!” kwam ik een fotootje van het mozaïek van de Camphuijsenstraat tegen. Via een lokale website kon ik wat achtergrondinformatie achterhalen en las dat Harrie Sterk de kunstwerken gemaakt heeft. Ik las ook dat beide mozaïeken hier herplaatst zijn en afkomstig waren uit de oude Willibrordschool, die in 2008 gesloopt is.

Zover ik weet is het mij bekende mozaïek uit het gesloopte kleuterschooltje niet bewaard gebleven.

Ik ben benieuwd of iemand mij kan vertellen of het inderdaad ook van de hand van dezelfde kunstenaar was.

Irene Franssen, sociaal makelaar DOCK
[email protected]
06 39563943

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].