Karter Mats van Rooijen_fotos_Bas Kaligis van RaceXpress.nl

Mats van Rooijen knap naar 2e plaats in BNL

Pas een jaartje rijdt Mats van Rooijen wedstrijden, maar rustig aan doen, daar is hij niet van. Dat bleek ook weer tijdens de eerste ronde van de BNL Karting Series. De negenjarige rijder uit Vleuten werd zondag op het circuit van knap tweede in het totaalklassement van de Rotax Max Micromax-klasse.

“Ik ben wel tevreden. Ik had niet zo’n goed weekend verwacht”, zei Mats met een grote grijns op zijn gezicht. “Ik had P3 verwacht. Of P4. Want ik had al drie weken niet meer in Genk getraind, dus ik dacht dat ik minder goed zou eindigen. Maar in de trainingen ging het meteen supergoed, ik had de snelste tijd.” Daarna ging het ook tijdens de races goed. Steeds was hij voorin te vinden. “We reden steeds in een treintje van drie. We waren alle drie ongeveer even snel.”

Het is knap hoe Mats constant snel is. In elke wedstrijd die hij rijdt, zit hij qua snelheid bij de besten van het veld. En dat terwijl hij niet bij een professioneel team is aangesloten. Hij doet alles samen met zijn ouders en monteur Vincent de Fuijk. Dat resulteerde zaterdag in de vierde en tweede plaats in de races en zondag in de tweede en derde plaats. En tijdens de tijdens de kwalificatie van zondag greep hij brutaal de poleposition.

Het lukte hem uiteindelijk net niet een race te winnen. Dat vond hij jammer. “Ik wil heel graag eerste worden”, was de logische reactie van Mats. “Ik ben al een keertje eerste geweest in een andere race.” Over zijn resultaten heeft hij al met al dan ook niet te klagen. “Ik heb de laatste tijd alleen maar op het podium gestaan. Ook in het NK.”

Ook dit jaar rijdt hij het NK. Verder rijdt hij losse races in het EK en dus ook het BNL-kampioenschap. Afgaande op zijn resultaten van afgelopen weekeinde wachten hem nog mooie races. “Het gaat goed. Maar ik heb het afgelopen jaar ook veel geleerd”, verklaar Mats .

De rest van het seizoen hoopt hij ook hoge ogen te gooien. Want aan ambitie onbreekt het niet bij de talentvolle Utrechter. “Ik wil Nederlands kampioen worden. Of Belgisch”, zei hij enthousiast. Wat het NK betreft: dat begint heel binnenkort. De eerste ronde wordt over twee weken gehouden op circuit De Landsard in Eindhoven.

Mats keek ernaar uit. “Ik rijd niet vaak in Eindhoven. Het is wel een leuke baan. Maar deze vind ik de leukste. Hier heb je veel bochten waar je goed op kunt oefenen. Vooral in de chicane rijden vind ik heel leuk. Heel even remmen en dan weer op het gas en dan volgas door de bocht.”

Over een kleine twee weken mag hij zijn kunsten in het NK laten zien. Wie weet staat hij na afloop dan wel op de door hem zo begeerde bovenste podiumplaats…

Mats van Rooijen bedankt zijn vader en moeder voor hun hulp en steun en Vincent de Fuijk voor het afstellen van zijn kart.

Eerdere foto’s:

mats_van_rooijen2_foto_Bas-Kaligis-van-RaceXpress.nl
Foto: Bas Kaligis | RaceXpress.nl
Karter-Mats-van-Rooijen2_foto_Bas-Kaligis_van_RaceXpress.nl_
Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl
Karter-Mats-van-Rooijen
Foto:Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.