stadsbaantunnel_gesloten_wegens_onderhoud_foto_hp_van_rietschoten

Stadsbaantunnel weer een tijdje afgesloten

Zoals eerder is aangekondigd zal de bijna 500 meter lange Stadsbaantunnel tijdelijk voor publiek worden afgesloten. De afsluiting gaat in op 10 augustus. Naar verwachting zal de afsluiting tot 5 oktober duren, de tijd die nodig is om de tunnel te voorzien van brandwerend materiaal tegen wanden en plafond. 

De drukke tunnel heeft al vaker te kampen gehad met langdurende afsluitingen vanwege werkzaamheden die een veiliger doorgang moeten creëren. 

In 2017 kwam uit de constructie onder invloed van de weersomstandigheden een stuk beton los. De tunnel werd plaatselijk met krimpfolie ingepakt en hersteld. In 2019 bleek uit metingen de tunnel niet bestand tegen de extreem hoge temperaturen die vrijkomen als gevolg van brand. Deze metingen namen toen ruim twee weken in beslag. De uitkomst van de metingen heeft nu tot gevolg dat de tunnel bijna twee maanden zal worden afgesloten. De algemene opinie is: “schande dat niet al bij de bouw, die duurde van maart 2013 tot eind 2015, hierin is voorzien.”

Tijdens de ontwerpfase was de mening van een commissie die zich bezighoudt met tunneltransport van gevaarlijke goederen dat dergelijke aanpassingen in het tunnelontwerp niet nodig zijn omdat de tunnel “geen onderdeel is van routering van gevaarlijke stoffen of een omleidingsroute daarvan is.” (Bron wegenwiki)

Het verkeer zal tijdens de werkzaamheden worden omgeleid langs drie aangegeven routes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.