NUT op Berlijnplein | Foto: Hans Peter van Rietschoten

‘Graven’ de nieuwste productie van NUT op het Berlijnplein

Graven, het op feiten gebaseerde “verhaal dat niet verteld wil worden” is de nieuwste productie van Nieuw Utrechts Toneel die uitblinkt in nostalgie.

Vorige week zijn de eerste voorstellingen gespeeld. Het theaterstuk zal nog tot en met 30 augustus te zien zijn. Opnieuw is een bijzondere locatie gekozen zoals bezoekers en kenners van NUT al bijna gewend zijn. Het is altijd even wennen om te gast te zijn in een theater dat alleen decor lijkt te zijn en waarin spelers en toeschouwers een plaats is toebedeeld.

Waar onder andere voorstellingen werden gespeeld in een bouwput in Leidsche Rijn Centrum en op het dak van het Pathé theater aan het Berlijnplein, is nu gekozen voor de antieke perronoverkapping van voormalig spoor 9 op Utrecht Centraal. De markante entourage draagt zeker bij aan de beleving van het theaterstuk. Het is onder deze sierlijke perronoverkapping dat de hoofdpersonen van elkaar afscheid hebben genomen, voorgoed naar later blijkt.

Tijdens de voorstelling wordt een meergangen maaltijd geserveerd, samengesteld door Daniël Lansbergen, uitbater, chef en gezicht van Wijkrestaurant Venster dat directe buur is van NUT en ‘culturele oase’ RAUM aan het Berlijnplein. Het is niet voor de eerste keer dat Daniël en NUT de handen ineen hebben geslagen en eerdere samenwerking was absoluut een succes te noemen.

RAUM | Foto: Hans Peter van Rietschoten
RAUM | Foto: Hans Peter van Rietschoten
berlijnplein_foto_hp_van_rietschoten
Berlijnplein | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.