Anna vlogworkshop | Foto: Sebastiaan Brussee

Leidsche Rijn Festival 2020 sluit af met online Live Show

Het Leidsche Rijn Festival is in volle gang en nog lang niet voorbij. Tot en met 28 aug organiseert Cultuur19 een gratis workshopprogramma voor kinderen in de buurtspeeltuinen. Met de spetterende Live Show op zondag 6 september om 16.00 uur bereikt het Leidsche Rijn Festival uiteindelijk zijn finale. Via de website kunnen kinderen en ouders een uur lang genieten van muziek, theater, dans en kunst vóór en dóór kinderen, rechtstreeks gestreamd vanuit het Castellum Hoge Woerd.

De show bevat alle ingrediënten van het festival: wegdromen bij theater van Matrose, je buurmeisje zien optreden bij In Je Makie en zelf lekker dansen en meezingen op muziek van o.a. Jeroen Schipper, die samen met Jennifer Muntslag de presentatie op zich neemt.
Wie een van de workshops in de speeltuinen heeft bezocht maakt kans zijn eigen werk terug te zien, want een selectie van de gemaakte kunstwerken wordt opgenomen in de show. Mees en Maxime van dansduo MAMM treden op met het resultaat van hun workshops in de buurtspeeltuinen, waarbij nu eens de rollen omgedraaid worden en kinderen een dans voor MAMM bedenken. Deelnemers aan de vlogworkshop van Sebastiaan Brussee krijgen een rol in de opening van de show en de getimmerde houten vriendjes van Joek (Helweg en La Cruz) krijgen een plek in het decor. Ook krijgen de kijkers een voorproefje van het nieuwe concert van het Harmonieorkest Vleuten C-orkest (jeugd) in samenwerking met het Overdagorkest (senioren) getiteld ‘Ik heb een melodietje in mijn hoofd’. In de komende weken zal het volledige programma bekend worden gemaakt op www.leidscherijnfestival.nl en op de social mediakanalen van Cultuur19.

Oogstfeest

Parallel aan de live show vindt in het Castellum Hoge Woerd van 10.00 tot 17.00 uur Het Oogstfeest plaats van Utrecht Natuurlijk. Met onder andere Sapjes en moes maken, muzikaal poppentheater en de Pluktuin. Een zeer speciale festivalverslaggever begeeft zich onder het publiek om in de show verslag te doen van de pizzaspeurtocht. Informatie is te vinden op www.utrechtnatuurlijk.nl. Coronamaatregelen worden in acht genomen.

Kijken in festivalsferen

Om de festivalsfeer in huis te halen en lokale ondernemers te steunen stelden Cultuur19 en Utrecht Natuurlijk een Festival-Boerderijpakket samen met lokale Utrechtse producten. Het pakket is tot 30 aug voor 29,50 euro te bestellen via www.utrechtnatuurlijk.nl/festivalboerderijpakket. Het bevat onder meer sap, thee, honing, een ijsbon van Zomers, Maximus bier plus glas, aardappelen voor doe-het-zelf potato twisters van Tes en Tos en een originele Joek festivalbeker.

De Live Show begint om 16.00 uur en is te volgen via de website van het Leidsche Rijn Festival (www.leidscherijnfestival.nl). In verband met het te verwachten toestroom aan internetverkeer wordt het publiek aangeraden vanaf 15.00 uur de stream aan te zetten en de site niet te refreshen. De show is gratis te bekijken.

Workshop Houten beestjes timmeren | Foto: Cultuur19
Workshop Houten beestjes timmeren | Foto: Cultuur19
Leidsche_Rijn Festival 2019 | Foto: Herman Kemperman
Leidsche_Rijn Festival 2019 | Foto: Herman Kemperman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].