grote_Australische_spin_foto_dierenambulance_utrecht

Vermeende griezel blijkt ongevaarlijk

In De Meern zou afgelopen dinsdag rumoer zijn ontstaan na het aantreffen van mogelijk een Australische Jachtkrabspin. Het zou een onvolwassen exemplaar betreffen aangezien de geleedpotige nog niet de omvang bleek te hebben van een volwassen exemplaar. Evengoed is de vondst tussen de boedel van het gezin dat Australië heeft verruild voor Nederland zorgwekkend genoeg om de dierenhulpdienst in te schakelen.

Kennelijk gezien het feit dat de vondst van de spin is gedaan tussen uit Australië ingevoerde spullen is de dierenambulance medewerker ook de mening toegedaan dat het hier gaat om de gevreesde Australische Huntsman Spider die in zijn voedsel voorziet door het eten van amfibieën en niet terugdeinst om een vogeltje te verschalken. Met zijn dertig centimeter een serieuze spin om even een stukje voor om te lopen, ook als je geen angst voor spinnen hebt.

Het instituut in Rijswijk waar het ondier heen is gebracht heeft niet bevestigd dat het hier om de Australische engerd gaat, maar het gewoon een inlandse grijze huisspin betreft.

Evengoed is de vondst van een spin op een plek waar je het niet verwacht op z’n zachtst gezegd onprettig te noemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.