Global Goals reizen_grote scheurkalender reist door de stad
 

Grote Scheurkalender met daarop duurzame initiatieven reist door de Stad

18 augustus 2020 15:15  Redactie  Reageer

Er is een hele grote scheurkalender gemaakt met enorme met de hand gemaakte kalenderpagina’s. De kalender reist in de maand september per fiets door de stad.

Ter gelegenheid van het 5 jarig bestaan van de Global Goals reizen Eva en Sanne in september met een 1,5 meter grote scheurkalender door Utrecht. Op de kalender zie je iedere dag een ander duurzaam en sociaal Utrechts initiatief dat te maken heeft met één van de Global Goals.

De Global Goals zijn de zeventien doelen die de verenigde natie opstelde voor een beter leefbare wereld. Scholieren, kunstenaars en duurzame initiatieven en bedrijven hebben zich erdoor laten inspireren en allemaal één grote pagina voor op de kalender gemaakt. Op deze pagina verbeelden ze hun duurzame wens voor de stad of voor de wereld op een creatieve manier. Er werd geknipt, geplakt, getekend, er werden bloemen gedroogd en iemand maakte een collage van oude affiches.

Het resultaat is een bijzondere verzameling van duurzame Utrechtse initiatieven. De kalender met wordt in de maand september door de stad gefietst. Op verschillende plekken zoals bibliotheken, scholen en de Social Impact Factory komt de kalender in de centrale hal te staan. Elke dag wordt een nieuwe pagina omgeslagen.

Zien? De kalender staat vanaf 1 september zes dagen in de bibliotheek op de Neude en reist daarna verder. Het tourschema staat op zelfgemaaktescheurkalender.nl/gg
Maar ook op Instagram verschijnt de pagina van die dag.

Met bijdragen van bijv de fietskoerier Utrecht, Noest Hout, Weekendschool Utrecht, Bescherm het Bos en Buurland.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website