De Festivalsafari_foto_kemperman

Programma compleet online show Leidsche Rijn Festival

Leidsche Rijn Festival 2020 sluit op zondag 6 september van 16.00 tot 17.00 uur af met wervelende online show. Het programma is inmiddels helemaal rond en zit boordevol theater, muziek en dans vóór en dóór kinderen. Via de website www.leidscherijnfestival.nl kunnen ouders en kinderen de festivalshow live volgen. Presentatie is in handen van Jeroen Schipper en Jennifer Muntslag.

De show krijgt een knallende, interactieve opening met de huis-tuin-en-keukenpercussie act van Partofit. Vorig jaar verzorgden zij de Festivalsafari op het festival en dit jaar verzamelen kinderen potten, pannen en pollepels om de wijk te laten horen dat de show gestart is. Theatergroep Matrose maakte een heel speciale bewerking van hun voorstelling ‘Oedipus: Het komt zoals het gaat’. Het klassieke verhaal gaat over de slimme, maar tragische koning die zijn vader doodt en zijn moeder trouwt. Deze unieke uitvoering wordt live gespeeld en vlecht zich als een drieluik door de show. Zelfs liefhebbers van dans komen volop aan hun trekken, want dansduo Serióós brengt iedereen in beweging met hun swingende workshop. In Je Makie is het vierdaagse kunstlab voor kinderen van Cultuur19, dat iedere zomer plaatsvindt in de CultuurCampus Vleuterweide. De kinderen maakten ‘De Voorstelling Die Niemand Snapt, Snap je’. We krijgen een inkijkje in het maakproces en zien de Makies toewerken naar de voorstelling. 

Verslaggever Sebastiaan Brussee is aanwezig op het Oogstfeest bij Steede Hoge Woerd en brengt live verslag uit van de pizzaspeurtocht. Te zien is hoe kaas wordt gemaakt, hoe oregano groeit en kinderen kunnen zelf graan malen voor de pizzabodem.

Kijken in festivalsferen

Om de festivalsfeer in huis te halen en lokale ondernemers te steunen stelden Cultuur19 en Utrecht Natuurlijk een Festival-Boerderijpakket samen met lokale Utrechtse producten. Het pakket is tot 30 aug voor 29,50 euro te bestellen via www.utrechtnatuurlijk.nl/festivalboerderijpakket. Het bevat onder meer sap, thee, honing, een ijsbon van Zomers, Maximus bier plus glas, aardappelen voor doe-het-zelf potato twisters van Tes en Tos en een originele Joek festivalbeker. 

De Live Show begint om 16.00 uur en is te volgen via de website van het Leidsche Rijn Festival (www.leidscherijnfestival.nl). In verband met het te verwachten toestroom aan kijkers wordt het publiek aangeraden vanaf 15.00 uur de stream aan te zetten en de site niet te refreshen. De show is gratis te bekijken. Chatten kan via de social mediakanalen van Cultuur19. Het is niet mogelijk om naar de studio te komen.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].