Ruimere_fietsparkeerplekken_bij_station_Terwijde_foto_hp_van_rietschoten

Ruimere fietsparkeerplekken bij station Terwijde

Begin dit jaar kwam station Terwijde in het nieuws toen een daar gestolen fiets enkele dagen na de diefstal, te koop werd aangeboden op internet. Waakzame agenten hebben de bezitter van de fiets in de val gelokt door zich voor te doen als koper. De minderjarige verdachte werd bij het treffen met de agenten ingerekend.

Nog steeds wordt het station geteisterd door dieven die het vooral hebben gemunt op e-bikes en fietsen die in de catalogi van de fabrikanten terug zijn te vinden in het duurdere segment. De dieven laten als tastbaar bewijs van hun wandaad een doorgeslepen kettingslot achter. Station Terwijde is door de jaren heen een favoriete plek gebleken voor het dievengilde. Een actie met lokfietsen in 2014 heeft destijds overigens een flink aantal diefstallen opgehelderd doordat er meerdere daders door de lok tactiek konden worden opgepakt.

Kennelijk om de boel overzichtelijker te maken zijn er kortgeleden in blauw gehulde fietsenrekken in de stalling van het NS-station geplaatst die getuige de markering en de informatie in de stalling van Nederlandse Spoorwegen, Gemeente Utrecht en ProRail expliciet zijn bestemd voor fietsen die meer ruimte vragen: “We testen in onze stalling nieuwe, bredere rekken speciaal voor fietsen met een krat of kinderzitje”

De ruimere fietsparkeerplekken zijn dus bij wijze van proef ingericht. Misschien dat opnieuw overwogen kan worden de loktactiek weer van stal te halen. Met het succes van 2014 in gedachten zal dat menig fietsenbezitter als muziek in de oren klinken.

Lees ook:
Fietsendief aangehouden in winkelcentrum Terwijde
Deelfietsen. Een mooi initiatief op bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn
Station Leidsche Rijn krijgt er 300 extra fietsenrekken bij

fietsenstalling_bij_station_Terwijde_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten
station_Terwijde_foto_hp_van_rietschoten
Station Terwijde | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.