Vooraanzicht Broederschapshuisjes van de Historische Vereniging

Jubileum van de Broederschap in Vleuten op 12 september

De voorbereidingen zijn in volle gang. In 2021 viert de Rooms-Katholieke Broederschap van Onze Lieve Vrouw in Vleuten haar 550e verjaardag en in aanloop daarnaartoe starten op 12 september allerlei activiteiten. Ter gelegenheid van het naderende jubileum is een vlag ontworpen die binnenkort zal kunnen wapperen voor de broederschapshuisjes aan de daarvoor opgerichte vlaggenmast. De broeders zullen op zaterdagmiddag 12 september hun gasten broederschapsbier kunnen aanbieden dat ter gelegenheid van het aankomende jubileum is gebrouwen. Harmonie Orkest Vleuten zal tijdens het evenement het Broederschapslied ten gehore brengen dat speciaal voor het jubileum is gecomponeerd.
Op zaterdag 12 september zal tussen 14.00 en 17.00 een evenement worden gehouden met diverse attracties.

De Broederschap is opgericht in 1471. Sinds de oprichting kunnen vele goede doelen, ook financieel, rekenen op steun van de broeders. De weldoeners kunnen dit doen door giften en opbrengsten van hun bezittingen. Hierbij valt te denken aan landpacht en rente-inkomsten van beleggingen. Mede door hun inzet voor culturele en sociale initiatieven willen de broeders de inwoners nader tot elkaar brengen. Dit alles is geboren uit naastenliefde en diepgewortelde medemenselijkheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].