Schrijfwedstrijd bibliotheek Utrecht

Stemmen voor Publieksprijs Schrijfwedstrijd Bibliotheek Utrecht

Deze zomer is de Bibliotheek Utrecht op zoek gegaan naar nieuw schrijftalent. Kinderen, jongeren en volwassenen konden meedoen met een kort verhaal over een reis. Uit de 410 inzendingen is een shortlist van 10 verhalen per categorie samengesteld, te vinden op de site van de Bibliotheek Utrecht. Stemmen kan tot en met 10 september.

‘Schrijf je reis en win’ was de oproep die de Bibliotheek Utrecht deed aan het begin van de zomervakantie. Met een verhaal over een vakantie of reis kon iedereen vanaf 8 jaar meedoen. Het niveau van de in totaal 410 ingezonden verhalen was erg hoog. Uit alle verhalen is een shortlist samengesteld van 10 verhalen per categorie. Hieruit kiezen de vakjury’s per categorie hun drie favorieten. Maar ook als publiek heb je een stem. Tot en met donderdag 10 september kun je stemmen voor de publieksprijs, op één verhaal per categorie.

Vakjury’s

De vakjury’s bestaan uit schrijvers, dichters en performers. Annet Schaap (Lampje) en Janneke Schotveld (Superjuffie) jureren de verhalen van de kinderen van 8-13 jaar. Rima Orie en Buddy Tegenbosch, schrijvers van Young Adult-boeken, beoordelen de verhalen van de jongeren van 14-21 jaar. En dichter/performer Babs Gons en schrijver Ronald Giphart buigen zich over de inzendingen door volwassenen vanaf 22 jaar. Zij zullen daarbij allen letten op originaliteit, taalgebruik, leesgemak en onderwerp.

Prijsuitreiking 13 september

De prijsuitreikingen zijn op zondag 13 september. Naast publicatie in een magazine zijn er cadeaubonnen en mooie prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door  Broese, Meneer Potter, Buurten en Beversport. Voor de winnaars van de publieksprijzen is er een verrassingspakket van de Bibliotheek.

Kijk voor meer informatie en de shortlists op bibliotheekutrecht.nl/schrijfwedstrijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].