schiphol_rechtenvrije_afbeelding

Hoe kan je goedkoop parkeren bij Amsterdam Schiphol?

Parkeren op een vliegveld is vaak erg prijzig, dat geldt voor vrijwel alle luchthavens. Zo ook voor Nederlands grootste vliegveld, Schiphol. Op slechts ruim 30 minuten rijden is dit dan ook het dichtstbijzijnde vliegveld vanaf regio Leidsche Rijn.

Veel mensen kiezen toch al snel voor het gemak, wat je als reiziger aanzienlijk meer kan kosten in parkeerkosten. Zonde. Daarom geven wij je graag tips voor goedkopere opties om te parkeren wanneer jij weer vliegt vanaf Schiphol.

 1. Zoek een parkeerplaats in de buurt
  Het parkeren op de luchthaven zelf is doorgaans de duurste optie die je kan kiezen. De kosten kunnen al snel oplopen tot enkele tientallen euro’s per dag. Dat tikt aardig aan, wanneer je een week of langer op vakantie gaat.

  Daarom kan het heel interessant te kijken naar een parkeerplek in de buurt van Schiphol, maar niet direct bij de luchthaven zelf. Dit kan via een zoekmachine zoals schipholparkerenvergelijken.nl. Hier vind je verschillende opties rondom het vliegveld. Zo kan je hier onder meer sorteren op prijs, afstand tussen de parkeerplek en het vliegveld, maar ook op ervaringen van andere gebruikers.

  Door te parkeren op een parkeerplaats in de regio, kan je aanzienlijk besparen op je parkeerkosten. Bij sommige parkeerplaatsen reis je met een shuttle naar de luchthaven, maar je kan ook kiezen voor valet parking voor Schiphol. Dat houdt in dat iemand van de parkeerplaats jouw auto ophaalt van Schiphol. Echter zijn de kosten hiervoor wel hoger.
 1. Parkeren op het vliegveld, met korting
  Het makkelijkste blijft natuurlijk om te parkeren bij de luchthaven zelf. Dit is ook veruit de duurste optie. Echter zijn er soms kortingsacties en codes te vinden waarmee je een mooie korting kunt bemachtigen. Vaak hangen er wel specifieke voorwaarden aan deze kortingen, dus houd daar goed rekening mee.
 2. Neem een taxi
  Het is verleidelijk om toch snel en gemakkelijk zelf de auto te pakken, logisch ook natuurlijk. Maar het kan soms veel voordeliger zijn om een taxi te pakken vanuit bijvoorbeeld Utrecht, waardoor je alleen deze kosten betaalt. Als je langer weg gaat kan dit al aardig wat besparing betekenen.
 3. Laat je afzetten
  De goedkoopste optie is om zelf de auto noch de taxi te pakken, maar om je af te laten zetten door een familie lid of vriend. Echter kan het soms lastig zijn iemand te vinden die bereid is dit te doen, want hij of zij offert natuurlijk toch ook weer wat tijd op. Misschien toch maar trakteren op een biertje in de kroeg als je terug bent van vakantie?
 4. Verhuur je auto terwijl hij geparkeerd staat
  In Amerika is dit al een heus fenomeen, in Nederland lijkt het echter nog niet aangekomen te zijn. Als jij je auto zou parkeren en zelf weg bent, dan kan je jouw auto eigenlijk net zo goed verhuren in die periode. Dan kost het je geen geld, maar dan verdien je er zelfs nog wat op. Een goed concept, maar het is de vraag wanneer dit aan komt waaien in Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.