onderhoud_aan_het_lint_leidsche_rijn_utrecht_3_foto_hp_van_rietschoten

Gladgestreken

Niet enkel Margrieten en Romeinse helmen tekenen Het Lint dat deels het Máximapark omsluit. Ook staan sinds enige tijd her en der wat witte stippen op het asfalt die bij nader onderzoek plekken markeren waar enorme hobbels het wegdek ontsieren en als jeugdpuisten aan de oppervlakte verschijnen. Is het de ambtenaren die het verfwerk vermoedelijk op hun geweten hebben te doen om extra te benadrukken dat Het Lint allang niet meer zo strak is als een biljartlaken?

Het Lint, waar zonder noemenswaardig gevaar heel hard kon worden gereden met alles waar wielen onder zitten en waar hardlopers zich kunnen concentreren op hun doel en niet op het asfalt dat zich voor hen uitstrekt. Waar ooit een strakgetrokken parcours werd uitgerold dat kilometers ver zich uitstrekt steken nu her en der akelige bobbels de kop op. Dat ze deels gemarkeerd zijn zou wel eens kunnen betekenen dat Het Lint wordt gladgestreken. Hoe, wat en bovenal wanneer is nog niet duidelijk, maar dat is een kwestie van tijd.

onderhoud_aan_het_lint_leidsche_rijn_utrecht_3_foto_hp_van_rietschoten
Margrieten en Romeinse helmen | Foto: Hans Peter van Rietschoten
onderhoud_aan_het_lint_leidsche_rijn_utrecht_3_foto_hp_van_rietschoten
Het Lint | oto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.