torenpleinkerk

Lezing ‘Wederdopers en hun visioen van het “Nieuwe Jeruzalem”‘

Op 23 september 2020 organiseert de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn een lezing door Sander Wassing over dominee Dirck Raphaelsz Camphuysen. Die dominee werd verboden om te preken in Vleuten en later zelfs verbannen uit Vleuten. Camphuysen stond in een traditie: hij kwam uit een Friese familie van Wederdopers, maar was zelf hoogstwaarschijnlijk Remonstrant. Hoe de strijd binnen de katholieke en protestante kerken in de 16e en begin 17e eeuw verliep, welke dromen en idealen ze hadden, vertelt historicus Sander Wassing. De lezing wordt gehouden op een coronaproof lokatie: de kerk waar Camphuysen dominee was, de Torenpleinkerk in Vleuten. Woensdagavond 23 september van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden via [email protected] Kosten 5 euro, voor leden van de Historische Vereniging 2,50 euro.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar via [email protected].

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven