afval_vuilnis_cleanup_rommel_foto_Ocean_Cleanup_Group

World Cleanup Day groot succes dankzij vrijwilligers

Gemeente Utrecht riep de afgelopen periode, samen met vrijwilligers, inwoners op om deel te nemen aan de World Cleanup Day. Aan deze oproep is ruim gehoor gegeven. Er melden zich dit jaar 3,5 keer meer inwoners aan bij gemeente ten opzichte van vorig jaar, verdeeld over meer dan 40 opruimacties.

Sigaretten het meest opgeraapt

Via de app β€˜Litterati’ konden deelnemers bijhouden welke items ze het meeste opraapten. Sigarettenfilters werden het meest geregistreerd, gevolgd door verpakkingen en blikjes.

β€œHet is fantastisch om te zien dat steeds meer Utrechters zich inzetten voor de strijd tegen zwerfafval. Niet alleen tijdens de World Cleanup Day, maar ook het hele jaar door. Ik ben trots op deze vrijwilligers en wil ze enorm bedanken voor hun inzet om samen de stad schoon te houden.”

Wethouder Kees Diepeveen

Steeds meer vrijwilligers

Er melden zich ook steeds meer inwoners aan om het hele jaar door (minimaal maandelijks) zwerfafval op te ruimen. Dit kwartaal ontving de gemeente zes keer meer aanmeldingen ten opzichte van vorig jaar. In totaal trekken ruim 1.000 vrijwilligers er regelmatig op uit om zwerfafval op te ruimen. De meeste vrijwilligers wonen in Vleuten-De Meern, gevolgd door wijk Zuid en Leidsche Rijn.

Voor meer informatie, kijk op www.utrecht.nl/zwerfafval. Helpen met zwerfafval opruimen? Meld je aan via samenschoon@utrecht.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.