coronavirus
 Afbeelding: Centers for Disease Control and Prevention

Corona-uitbraak bij huisartsenpraktijk Harmelen-Vleuterweide

23 september 2020 11:32  Redactie  Reageer

Meerdere medewerkers van huisartsenpraktijk Harmelen-Vleuterweide zijn besmet met het coronavirus, zo laat RTV Utrecht weten. De praktijk is daarom de komende tijd alleen open voor spoedeisende hulp. Het is niet bekend hoe lang het gaat duren.

De huisartsenpraktijk heeft zijn patiënten verzocht niet meer zomaar langs te komen. Als het niet anders kan dan zal er een afspraak gemaakt worden om langs te komen. De consulten zullen vooral telefonisch of via beeldbellen plaatsvinden.

Patiënten die al een afspraak hebben staan, worden alleen gebeld als dat nodig is. Bij een bezoek aan de huisartsenpraktijk zal worden gevraagd om een mondkapje te dragen.

Welke medewerkers er besmet zijn en hoe men dat heeft opgelopen is niet bekend. Op de website van de praktijk is te lezen dat de afgelopen maanden alle patiënten zorg hebben gekregen met gebruik van beschermingsmiddelen. De praktijk acht het risico ‘zeer gering’ dat er ook patiënten met het coronavirus besmet zijn geraakt.

De GGD en de praktijk hebben nauw contact met elkaar. Hoe lang de hudige situatie zal duren is niet bekend.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website