Ronald Giphart over Het Grote Utrecht Stadsdiner_foto_youtube
 

Het Grote Utrecht Stadsdiner: alle Utrechters eten samen

24 september 2020 20:43  Redactie  Reageer

Op zaterdag 17 oktober is het Wereldarmoededag. Vandaag zitten Utrechters als één grote familie met elkaar aan tafel tijdens het Grote Utrecht Stadsdiner. We delen een maaltijd & verhalen met elkaar, verspreid over verschillende plekken in de stad. En thuis kun je -online- aanschuiven! We nodigen de hele stad uit om mee te doen, want samen eten verbindt.

Speciaal voor het Grote Utrecht Stadsdiner heeft chefkok Jasper Kaan van restaurant De Klub een heerlijke maaltijdsoep samengesteld om zelf thuis te maken. Eet je zaterdag 17 oktober mee? Bestel dan het pakket met ingrediënten op stadsdinerutrecht.nl. Het pakket voor 4 personen is gratis, maar we hopen wel op een vrijwillige bijdrage. De opbrengst gaat naar de voedselbanken in Utrecht.
Delen zit tenslotte in het DNA van Utrecht, denk aan onze schutspatroon Sint Maarten die zijn mantel deelde met een bedelaar.

Talkshow live op UStad

De bieb op de Neude biedt van 14.00 -18.00 uur een uitgebreid programma. Je kunt in gesprek met ervaringsdeskundigen o.a. over de gevolgen van corona voor ondernemers, horeca, zzp’ers en werkende armen. Er zijn muziekoptredens en workshops. We sluiten af met een talkshow gepresenteerd door Ronald Giphart en Gabriel Erlach. Een breed scala aan gasten laat de kracht van de Utrechtse samenleving laat zien: o.a. wethouder Maarten van Ooijen, volkszanger Herman van Tongerloo, Marijke Honing (McDonalds) en diverse ervaringsdeskundigen. In de uitzending schakelen we door naar enkele van de 25 locaties waar gegeten wordt, zoals FC Utrecht, DUMS, ACU, Hart van Hoograven en Buurthuis Sterrenzicht.

Kijk op tv of online mee naar de live-uitzending van 18.00-19.30 uur op UStad. Gezellig met je bord op schoot, dan eten we allemaal samen!

Bestel gauw want op is op

Informatie hoe je kunt bestellen, het recept, een paar leuke kookvlogs, het programma en meer is te vinden op www.stadsdinerutrecht.nlAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website