Eten diner lunch buurtbewoners

Resto VanHarte Leidsche Rijn start met diners voor de buurt

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Leidsche Rijn zal per 2 oktober wekelijks diners op de vrijdagavond gaan verzorgen in wijkcentrum Bij de Buren in Parkwijk. Voorheen konden buurtbewoners hier op vrijdagmiddag terecht voor een heerlijke lunch. Omdat er in de buurt vooral behoefte bleek aan een avondprogramma zal het buurtrestaurant hier voortaan een diner gaan verzorgen. Daarnaast breidt Resto VanHarte haar aanbod per 9 oktober uit met een extra shift per avond om zo meer mensen een gezellig avondje uit te bieden. Dus heb je behoefte aan gezelschap, zin om (betaalbaar) uit eten te gaan of wil je nieuwe mensen leren kennen? Meld je aan!

De populariteit van Resto VanHarte groeit in Leidsche Rijn en door de coronamaatregelen kan het buurtrestaurant minder mensen ontvangen dan voorheen. Om toch iedereen de kans te bieden om gezellig aan te schuiven, breidt de organisatie haar aanbod uit met een extra shift. Op 2 oktober is er voor de eerste keer een diner in plaats van een lunch. Dat start dan om 18.00 uur. Vanaf 9 oktober zijn er twee shifts per avond: één van half vijf tot kwart voor zes en één van half zeven tot circa half negen. Tussendoor wordt het restaurant snel coronaproof gereinigd zodat samen eten gezellig, lekker én veilig is.

Iedereen is welkom

Resto VanHarte strijdt al bijna vijftien jaar tegen eenzaamheid en sociaal isolement door mensen bij elkaar te brengen aan de eettafel. Iedereen is dan ook welkom bij het diner. Reserveren is verplicht via https://reserveren.restovanharte.nl/ of bel 0900 900 3030 op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur. Bijdrage voor het diner is 6 euro. Voor U-pas houders is het 5 euro.

Restomanager Jolanda Panis: “Het veelgehoorde ‘hier in de wijk ken ik zo weinig mensen’ was voor Resto VanHarte aanleiding om een plek te creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten aan tafel. Verzorgd door enthousiaste vrijwilligers onder professionele begeleiding startte Resto VanHarte lunches op de vrijdag. Voor buurtbewoners, thuiswerkers, wie maar zin had de vrijdagse dag even te onderbreken voor een gezellige en lekkere lunch. Toch bleek het voor mensen die overdag werken of gezinnen met schoolgaande kinderen vaak niet haalbaar om aan te schuiven voor de lunch. Resto VanHarte wil juist toegankelijk zijn voor iedereen en daarom zullen we per 2 oktober in plaats van de lunch een diner gaan verzorgen voor de buurt. En vanaf 9 oktober twee shifts om nog meer mensen een gezellig avondje uit te bieden. ”

Resto VanHarte: voor een gezellig avondje uit

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.