corona_covid-19_foto_Prasesh_Shiwakoti
 Corona-test Foto: Prasesh Shiwakoti

Geen coronacluster bij de Basisschool De Twaalfruiter aangetroffen

29 september 2020 13:53  Redactie  Reageer

Vestiging de Tuinlanden van Basisschool De Twaalfruiter heeft na intensief overleg met de GGD, besloten om de school vanaf vandaag weer te openen. Er is geen sprake van een cluster.

Een arts van de GGD heeft kunnen vaststellen dat er geen sprake is van een cluster. De drie besmettingen op de Tuinlanden hebben geen onderling verband. Het is dan ook zeer aannemelijk dat de drie leerkrachten buiten de school om besmet zijn geraakt. “Er is dan ook geen reden voor extra bezorgdheid”, aldus de GGD.

De GGD baseert haar standpunt mede op het feit dat de bron- en contactonderzoeken, die dit weekend hebben plaatsgevonden, geen bijzonderheden hebben opgeleverd.

Afgelopen twee weken zijn er tussen de 15 en 20 corona-testen bij medewerkers van de locatie uitgevoerd die op drie na allemaal negatief waren.

De GGD geeft aan dat er geen aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn. De school zelf heeft een extra schoonmaakronde op de Tuinlanden laten uitvoeren. Ook zal de school spatschermen plaatsen voor de onderwijsassistenten. De school doet dit uit voorzorg om de kans van verspreiden, dat mochten deze personen besmet zijn, zo klein mogelijk te maken.

Lees ook:
Mogelijk coronacluster bij basisschool Vleuterweide aangetroffenAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website