publiek, voorstelling, lezing, bijeenkomst

Bijeenkomst ‘Omgaan met mensen met een psychische kwetsbaarheid’

Steeds meer mensen met een psychische kwetsbaarheid verblijven niet in een instelling maar wonen zelfstandig (met begeleiding) thuis. Het kan zijn dat u als buur deze mensen tegen komt. Door hun kwetsbaarheid kunnen deze mensen soms gedrag vertonen dat u eng vindt, waarover u zich zorgen maakt of waarvan u overlast ondervindt. Zorgen om de persoon zelf of zorgen over de veiligheid van uzelf of anderen in de buurt. De persoon lijkt niet meer te weten wat hij of zij doet, zegt rare dingen , praat in zichzelf of trekt zich terug in een eigen wereld. Misschien wilt u helpen maar weet u niet goed hoe u kunt handelen. Als u zich herkent in het bovenstaande dan nodigen wij u van harte uit om de workshop bij te wonen waar u meer informatie krijgt hoe u als buur met kwetsbare wijkbewoners kunt omgaan.

De bijeenkomst vindt plaats op twee maandagen in verschillende wijken:

Vleuten
Maandag 19 oktober 18.30 tot -20.30 uur. Locatie Buurtcentrum Weide Wereld Teunisbloemlaan 50 Vleuten. Contactpersoon: Sandra Willemsen 06-81317774 mail [email protected].

Terwijde
Maandag 26 oktober 18.30.tot 20.30 uur locatie Hof ‘ t Spoor, Operettelaan 629 Utrecht . Contactpersoon Talin Hagopian 06-10908620 mail [email protected]

U kunt uw eigen ervaringen delen, u krijgt meer informatie over wat het betekent om psychisch kwetsbaar te zijn en u krijgt praktische tips die u zelf kunt gebruiken. De bijeenkomst wordt begeleid door mensen van Samen Sterk zonder Stigma (zie www.samensterkzonderstigma.nl). U maakt kennis met iemand die zelf een psychische kwetsbaarheid heeft (gehad) en die graag met u deelt hoe u van betekenis kunt zijn.Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst. Koffie en thee is aanwezig.  Wel is het nodig dat u zich vantevoren opgeeft bij Sandra of Talin. Geef uw naam door, de datum en de wijk waarin u woont. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].