stadsbaantunnel_gesloten_wegens_onderhoud_foto_hp_van_rietschoten

Stadsbaantunnel weer open na bijna acht weken gesloten te zijn

De Stadsbaantunnel is weer open voor verkeer. De afgelopen weken is er dag en nacht hard gewerkt om de brandwerendheid van de tunnel te verhogen.

Vorige jaar bleek uit een aantal tests dat het beton van de Stadsbaantunnel niet aan alle eisen voldeed. Het gebruikte materiaal in de tunnel moet minimaal twee uur tegen een extreem hete brand bestand zijn maar dat was niet het geval.

In april dit jaar moest de tunnel ook nog voor vier weken gesloten worden. De gemeente laat weten dat de tunnel niet meer gesloten hoeft te worden voor werkzaamheden aan de brandwerendheid.

Meer gepland onderhoud

De Stadsbaantunnel zal nog wel vaker afgesloten worden voor regulier onderhoud. Zo zal dit drie keer per jaar in de nacht gedaan worden. De eerstvolgende sluiting is op vrijdag 30 oktober. De tunnel is dan van 20.00 tot 06.00 uur dicht.

Regulier onderhoud

Wel zal de Stadsbaantunnel nog weleens afgesloten worden voor regulier onderhoud. Dit wordt drie keer per jaar in de nacht gedaan. De eerstvolgende sluiting is op vrijdag 30 oktober. De tunnel is dan van 20.00 tot 06.00 uur dicht.

Lees ook:
Stadsbaantunnel weer een tijdje afgesloten
Alle artikelen over de Stadsbaantunnel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.