azotod_muziekpodium_de_meern

1,5 meter sessies in muziekpodium Azotod

De situatie rondom de coronapandemie is constant in beweging. De concertzalen en artiesten hebben te maken met een flinke tegenslag. Gelukkig weten veel organisators en artiesten zich een weg te banen in deze moeilijke tijden. Zo is een van deze opmerkelijke innovaties te vinden bij poppodium Azotod in De Meern. Marcel van der Hoeven organiseert met volle overtuiging de 1,5 Meter Sessies, een naam die ons zeer doet denken aan de 2 Meter Sessies van Jan Douwe Kroeske.

De 1,5 Meter Sessies zijn echter geen studio-opnames maar een concertreeks in een intiem jasje waarbij de naam refereert aan de noodzakelijke afstand die gehouden moet worden. Bij aankomst worden de gasten persoonlijk ontvangen en krijgen instructies over de richtlijnen, en hoe ze hun drankjes kunnen bestellen via een QR-code op hun aangewezen tafel. Daarnaast is er ook een collectebus en een code aanwezig om een donatie te maken aan de artiest van de avond. De zaal is ontspannen ingericht en de eerste indruk is die van een conventionele jazzclub.

Voordat het concert van start gaat neemt Marcel nog even hoogstpersoonlijk het woord en wijst het publiek op de richtlijnen van het RIVM. Buiten deze aankondiging om wekken de 1,5 Meter Sessies echter geen indruk van een noodsituatie en hebben de artiesten de kans om het publiek van een andere kant te benaderen. Zo gaven de rockers van Raw Medicine een exclusief semi-akoestisch concert en maakte het elektronische duo van Pocket Knife Army sporadisch gebruik van de extra ruimte in de zaal.

Aan de bezoekers is te zien dat ze live-muziek hebben moeten missen. Met de 1,5 Meter Sessies is het niet alleen fijn dat er iets is ontstaan om te voorzien in deze behoefte, ook de artiesten zijn zeer te spreken over de opzet. De nieuwe uitdaging om hun muziek op een andere manier over te brengen biedt de ruimte voor innovatie. Dat is iets wat buiten de crisis om alleen maar aangemoedigd kan worden en bewijst opnieuw dat moeilijke tijden voor interessante oplossingen kunnen zorgen. Bekijk het programma van de 1,5 Meter Sessies op www.Azotod.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.