kinderboekenweek

Kinderboekschrijvers lezen voor in de bieb

Van 30 september tot en met 11 oktober is het Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema En toen? In de Bibliotheek Utrecht wordt ook
deze week nog elke dag voorgelezen, door vips, leerlingen en leerkrachten en medewerkers van de bieb. Kinderboekschrijvers Harmen van Straaten en Rian Visser komen voorlezen in Bibliotheek Vleuterweide en Leidsche Rijn Centrum.

Kinderboekschrijvers lezen voor

Niks fijner dan een goed, spannend of zielig verhaal. En al helemaal als de schrijver zelf het je voorleest! Op vrijdag 9 oktober Rian Visser in Bibliotheek Vleuterweide en op zaterdag 10 oktober Harmen van Straaten in Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum. Voor 4+, 15.30 uur, gratis,
wel vooraf reserveren.

Raketten en ruimtevaart in het Lab

Tegenwoordig kun je zo naar de maan vliegen, dat was vroeger wel anders! Maak kennis met het nieuwe boek van Govert Schilling ‘Hadden de Grieken
al raketten?’ en ontwerp je eigen raket. Op vrijdag 9 oktober 15.30–17.00 uur in Leidsche Rijn Centrum. Voor 7-12 jaar, reserveren. Toegang €10 / €5
voor bibliotheekleden en met U-pas.

Ontwerp je eigen gildezegel!

Luister naar een verhaal over de middeleeuwse stad. Daarna ga je aan de slag en maak je een gildezegel. Papier en stiften liggen voor je klaar. In Bibliotheek Vleuterweide op zaterdag 10 oktober.Voor 7-12 jaar, 15.30 uur gratis, wel reserveren.

Ringen tellen en tanden meten

Hoe weet je hoe oud een dier of plant is? Je kunt het ze niet vragen. Gelukkig kun je wel ringen tellen en tanden meten. In Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum donderdag 8 oktober. Voor 7-12 jaar, om 15.30 uur, gratis, wel reserveren.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op bibliotheekutrecht.nl/kinderboekenweek.

En toen?

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 ga je terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].