zonnepanelen_foto_Andreas_Gucklhorn

Zonnepark in Leidsche Rijn

Op industrieterrein De Wetering, gemeentegrond, zal naar verwachting een flink stuk braakliggend land worden gebruikt voor de aanleg van een zonneveld dat een hectare beslaat. Voor de beeldvorming, dit is tienduizend vierkante meter.

Al begin 2016 is het plan ter tafel gebracht voor de realisatie van een dergelijke oppervlakte aan zonnepanelen. De gemeente legde het rapport van een onderzoek naar locaties voor een groot zonnepark voor aan de initiatiefnemers uit de wijk Terwijde in Leidsche Rijn en het samenwerkingsverband Energie-U waarin bewoners zijn vertegenwoordigd die duurzame energie in hun buurt hoog in het vaandel hebben staan.

Het hele proces had uiteindelijk tot gevolg dat de Meijewetering is uitverkoren om tot zonnepark te worden getransformeerd waarmee deelnemende bewoners en bedrijven in de omliggende buurten van energie kunnen worden voorzien. Het zonneveld zal ruim 1400 panelen beslaan volgens de plannen die ter tafel liggen. Het terrein waar de panelen zullen komen is voor bebouwing, met huizen of uitgebreide groenvoorziening ongeschikt aangezien er ondergronds nogal wat kabels en leidingen liggen waaraan onderhoud moet kunnen worden gepleegd of die bij storingen goed bereikbaar moeten zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.