Jeugd van toen ontmoet jongeren van De Klimroos_1

Jeugd van toen ontmoet jongeren van De Klimroos

Leerlingen van obs De Klimroos vragen oudere wijkbewoners het hemd van het lijf tijdens een online videogesprek in de Kinderboekenweek.

Vanuit twee vrijwel identiek ingerichte kamers met spullen van vroeger, een Perzisch tapijt, een koffiemolen, een kruik, werden de gesprekken op afstand van elkaar gevoerd.
Een kamer, met een aantal leerlingen uit de groepen 7 en 8, bevond zich op obs De Klimroos en de andere ingerichte kamer was op Buurtcentrum Bij de Buren. Hier hadden de oudere wijkbewoners plaatsgenomen achter de computer.
Er ontstond een levendig gesprek, op afstand maar toch nabij, tussen de jongeren van nu en de jeugd van toen. De leerlingen waren nieuwsgierig naar de school van vroeger en of ze toen een uniform aan moesten. Maar ook naar hoe de huizen er vroeger uitzagen. De kinderen vonden het soms gek om te horen dat de ouderen vroeger buiten in de tuin naar de wc moesten. Ook de wijkbewoners wilden de verhalen en de hobby’s van de kinderen graag horen en vinden het contact voor herhaling vatbaar!

Dit alles vond plaats op woensdag 7 oktober tijdens de jaarlijkse kinderboekenmarkt waarbij het thema En Toen! van de landelijke Kinderboekenweek volop de aandacht had. Er was een heuse Romein van Museum Hoge Woerd waar kruidenbuideltjes naar Romeins voorbeeld gemaakt konden worden. Oud-Hollandse spelen als zaklopen en sjoelen konden beoefend worden en tegeltjes met spreuken versierd. Bij de kinderboekenkasten konden kinderen naar hartenlust boeken ruilen. Ook de peuters van Peutercentrum Parkwijck waren aanwezig. Zij konden zich met kleurpotlood uitleven op een hele lange dinokleurplaatrol en plakken met ouderwetse stofjes bij de activiteit van Partou.

De kinderboekenmarkt is een gezamenlijke activiteit van de partners van Brede School De Klimroos: DOCK, Partou, Spelenderwijs Samen en obs De Klimroos.
Voor informatie over Brede School De Klimroos: www.bredeschoolutrecht.nl/klimroos Informatie over obs De Klimroos: www.obsdeklimroos.com

Jeugd van toen ontmoet jongeren van De Klimroos_1
Jeugd van toen ontmoet jongeren van De Klimroos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.