St. Antonius ziekenhuis | kunstwerk Samen vanuit ons hart aangeboden door lokel bedrijven in leidsche rijn_foto_hp_van_rietschoten

St. Antonius ziekenhuis stelt operaties uit door toename coronapatiënten

De spanning die het met zich meebrengt een oproep af te wachten voor een medische ingreep is vaak al belastend genoeg voor een patiënt. De aankondiging van onder andere het Sint Antoniusziekenhuis om niet acute operaties uit te stellen vaanwege de verwachte toenemende druk op de zorg vanwege het opnieuw oprukkende corona-virus doet daaraan geen goed, maar is alleszins begrijpelijk.

Bij monde van de voorzitter van de Raad van Bestuur laat het Antonius Ziekenhuis op de eigen website weten: “Een heel vervelende maatregel die we nu helaas toch noodgedwongen moeten treffen. We hebben zo lang mogelijk geprobeerd om alle reguliere zorg gewoon te blijven verlenen, ondanks de toename van coronazorg. Niets is immers vervelender voor een patiënt dan te horen dat je operatie moet worden uitgesteld. Helaas zitten we nu aan de grens van ons kunnen en nemen we deze maatregel om de zorg die we wél leveren goed en veilig te kunnen leveren.”

De spoedeisende hulp, SEH, blijft zoals gebruikelijk in bedrijf en de geplande afspraken op de poli’s gaan zo veel mogelijk door, bij voorkeur op afstand per telefoon of videoverbinding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.