brievenbus_tragepost_leidsche_rijn

TragePost ‘Wekelijks een kaartje op de mat van een onbekende’

Vind jij het leuk om post te ontvangen? Geef je dan op voor TragePost. Gedurende vier maanden sturen deelnemers elkaar wekelijks een kaartje met een uitgebreid schrijven of een korte groet. TragePost kan het begin zijn van contact en ontmoeting in de wijk of stad. Koop een kaartje in de winkel of maak er zelf een. Halverwege de periode is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten.

Geef je zelf op

Op 1 november starten twee nieuwe groepen: één met inwoners uit heel de stad Utrecht en een groep met inwoners van Leidsche Rijn (en Vleuten en de Meern). Je kunt je opgeven via de website. Daar vind je ook meer informatie. Je kan je ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van nieuwe groepen die starten.

Hoe werkt TragePost?

Aan het begin van de groepsperiode ontvang je een adressenlijst. In de eerste week stuur je een kaartje naar degene die onder jou op de lijst staat. Bij de aanmelding kan elke deelnemer een persoonlijk bericht inleveren die op de adressenlijst komt te staan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een korte uitleg over wie je bent, waar je blij van wordt of wat jou bezighoudt.

Deelnemersgroepen worden begeleid door een ‘chef TragePost’. Zo’n chef is een verbindende schakel voor een deelnemersgroep. Bij regionale groepen kan een chef een ontmoeting initiëren – voor wie wil. Deelnemers van regionale groepen kunnen makkelijker samen iets afspreken – wanneer beiden daarvoor open staan.

Meedoen aan TragePost vraagt inzet. Iedere deelnemer doet z’n best om elke week iets te sturen. Want de ander verwacht een kaartje of briefje op de mat.

Over TragePost

TragePost kent een beweging van geven en ontvangen. Dat creëert verbinding. TragePost is een idee van Marieke, die haar verhaal ‘Ga aan de kant van de rivier zitten’ deelde op hoiUtrecht. Ze werd ziek en moest leren om langzamer te leven. Ze zocht een manier om laagdrempelig in contact te zijn met anderen. Zo kwam ze op het idee: ‘kaartjes sturen, kaartjes ontvangen’… TragePost!

Samen met anderen heeft ze TragePost vormgegeven. Sinds 2018 worden er regionale en landelijke TragePost-groepen gecoördineerd. Wil je meehelpen met de organisatie of een postgroep beginnen? Ook dat kan. TragePost zoekt een fondsenwerver en ‘chefs’ voor postgroepen die in 2021 starten.

Bewoners van Leidsche Rijn / Utrecht die mee willen doen aan een groep of vragen hebben, kunnen contact opnemen met TragePost: [email protected] of kijk op de website tragepost.nl.

Lees ook:
Deelnemers ‘TragePost Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern’ gezocht

TragePost postzegels
Postzegels TragePost

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].