Nieuwbouwwoningen in Rijnvliet | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Leidsche Rijn ‘Goudkust’

Waar eerst de huizenprijzen in het centrum van de stad afgelopen jaren torenhoog opschoten, blijken woningen in onze regio nu aardig gelijke tred te houden en zelfs het prijspeil te ontstijgen.

De Vinex heeft lang in de schaduw gestaan van het oude centrum van Utrecht; lang heerste de gedachte dat ‘je nog niet dood gevonden wil wonen in een stadsdeel als Leidsche Rijn.’ Door dit discutabele imago bleven de huizenprijzen achter waardoor er door de tijd heen, toch een stroom op gang kwam van gelukszoekers die voor comfortabel en voordelig wonen wilden gaan. De gemakken van een nieuwbouwwijk, de infrastructuur en voorzieningen en de aantrekkelijk geprijsde woningen, bleken op te wegen tegen het authentieke karakter dat gepaard gaat met een oud centrum.

Een huis met een tuin draagt bij aan een meer groenere uitstraling dan een dakterras van een paar vierkante meter dat aan het zicht van voorbijgangers is onttrokken.

Het tij is gekeerd blijkt en waar de vraag hoog is stijgen de prijzen. Ten opzichte van dezelfde periode in 2019 met liefst 15 procent, maar nog ligt het gemiddelde van een comfortabele nieuwbouwwoning in de regio Leidsche Rijn aanmerkelijk lager dan een huis in het oude centrum en dat heeft een aanzuigende werking.

Naar verwachting zullen de huizenprijzen in de regio een nog hogere vlucht nemen naarmate de energiebepalingen worden aangescherpt en de grond duur moet worden betaald. Wonen in Leidsche Rijn is allang niet meer voor jonge gezinnen zoals die ruim twintig jaar geleden er neerstreken. De huizenkopers van toen zijn de spekkopers van nu. Ze wonen op een goudmijn en wie besluit de regio te verlaten kan de hoofdprijs incasseren.

Bron: AD

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.