schoolmuziekproject_Muziek_is_de_Basis_foto_Ger_Wijtsma

Projectafsluiting Muziek is de Basis

Op zondag 25 oktober sluit Harmonieorkest Vleuten het schoolmuziekproject ‘Muziek is de Basis!’ feestelijk af met een online film van de eindvoorstelling.

Het project is in de herfst van 2019 gestart in 13 schoolgroepen bij 4 basisscholen (Kees Valkenstein, Torenpleinschool, Willibrord, Zonnewereld). Leerlingen hebben in de klas diverse muzieksoorten en instrumenten leren kennen. Een deel van hen koos erna om een instrument te gaan bespelen en neemt – na lessen dit voorjaar – nu deel aan het projectorkest. De schoolgroepen hebben in de klas een eigen eindact gemaakt.

Dit zou samenkomen in een groots eindoptreden in Pathé Leidsche Rijn op 15 oktober, maar dat kon helaas niet doorgaan. Daarom is nu gekozen voor een online variant. In deze eindvoorstelling onderzoekt Professor BiJoz of muziek effect heeft op het gedrag van dieren. Maar dat doet hij niet alleen, hij wordt daarbij geholpen door de schoolgroepen, het projectorkest met dirigent Bert Groothedde en het D-orkest van HOV met dirigent Christiaan van der Weij. De techniek wordt verzorgd door studenten van de MBO-opleiding Licht, Beeld en Geluid van RijnIJssel, in samenwerking met Produceit

Ben je benieuwd wat de kinderen in dit project hebben geleerd en hoe dieren reageren op muziek? Kijk dan online naar de Muziek is de Basis! projectafsluiting. Deze is te zien op zondag 25 oktober om 15.30 uur via www.harmonieorkestvleuten.nl. Ook daarna kan de film nog worden teruggezien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.