De_Chaos_van_2020_nut_

‘De Chaos van 2020’ aangepast in Utrecht én online

Naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen heeft het NUT de plannen voor de tournee van De Chaos van 2020 moeten aanpassen. De productie gaat door, maar gaat niet op reis door het land. Hij is live te zien van 28 oktober t/m 1 november in Podium Hoge Woerd in De Meern en van 2 november tot en met 27 november op locatie in ons pop-up theater in Leidsche Rijn Centrum. Voor elke voorstelling zijn bovendien thuiskijktickets beschikbaar.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen vormen hét moment waarop het Amerikaanse volk haar toekomst richting mag geven en daarmee richting geeft aan de ontwikkelingen in de wereld. Fake news en alternative facts zijn aan de orde van de dag en oordelen worden geveld op basis van outfits, highschool Sweethearts, huisdieren en huidskleuren. In De Chaos van 2020 gaan makers en spelers Greg Nottrot, Viktor Griffioen, Robin Virginie en Yootha Wong-Loi-Sing tegen het decor van die verkiezingen op zoek naar antwoorden op de moeilijkste vragen van deze tijd. Vragen over racisme, revolutie en respect.

Virtuele research-roadtrip

De makers van De Chaos van 2020 maakten een mythische, virtuele reis door de Verenigde Staten, langs (bijna) alle 50 staten en een grote diversiteit aan representanten van het Amerika van nu. Ze bevroegen Amerikanen, zichzelf en elkaar: hoe bezien zij de verkiezingsstrijd? Door wie zien zij zich gerepresenteerd? Wat zijn hun problemen en wie in Washington verwoordt hun belangen het beste?

Voorstelling op twee plekken tegelijk

Met De Chaos van 2020 was het NUT van plan de allereerste theatervoorstelling ooit te maken die op drie plekken tegelijk speelt. Een waanzinnige manier om te spelen met de rol van perspectief. Hoewel de makers dat plan hebben moeten terugbrengen naar twee plekken (live en online vanuit de VS) blijft de rol van perspectief een van de grote thema’s van de voorstelling.

Credits

Makers & spelers: Viktor Griffioen, Greg Nottrot, Robin Virginie (in thuisisolatie vanuit haar huis in New York), Yootha Wong-Loi-Sing
Eindregie: Roeland Hoffman
Dramaturgie: Jannet van Lange
Licht en toneelbeeld: Uri Rapaport
Geluid en livestream: Thierry Wilders
Illustratie: Ruben Oppenheimer

Speellijst

De Chaos van 2020 is van 28 oktober tot en met 27 november te zien. De voorstelling is altijd thuis te volgen via livestream. Daarnaast speelt De Chaos van 2020 in Utrecht:
28 okt. t/m 1 nov. Podium Hoge Woerd De Meern
2 nov. t/m 27 november Pop-up theater Vaduzdijk 33 Utrecht Leidsche Rijn
Tickets vanaf €12,50 te koop op www.nieuwutrechtstoneel.nl

Over het NUT & Podium Hoge Woerd

Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) is het meest gastvrije theatergezelschap van Nederland. Vanuit thuisbasis Utrecht maken we voorstellingen in de wijk, de stad, de rest van het land en daarbuiten, in de buitenlucht, op bijzondere locaties en desnoods in theaters. We zijn het huisgezelschap van Podium Hoge Woerd: hét theater van en voor Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. In de theaterzaal van Castellum Hoge Woerd kan je terecht voor cabaret, kleinkunst, muziek, familievoorstellingen, dans en theater.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].