Geannuleerd-De Chaos van 2020-nut_scenefoto_Bart_Grietens

Geannuleerd: ‘De Chaos van 2020’

Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) heeft de gewoonte om tegen het eind van het jaar een voorstelling te maken over het voorbije jaar. Met De Chaos van 2020 zou donderdag 29 oktober een productie in première gaan naar aanleiding van de Amerikaanse verkiezingen, over racisme, respect en revolutie. Het NUT werkte hiervoor nauw samen met Podium Hoge Woerd. De voorstelling zou tot en met 27 november op drie plaatsen tegelijkertijd te zien zijn. Tot grote spijt is de voorstelling geannuleerd.

Deze tijd brengt beperkingen met zich mee, waar het maakproces van De Chaos van 2020 onder heeft geleden. Voortdurende onzekerheid over hoe de dag en de maatregelen van morgen eruitzien, werken op afstand, sluiting van theaters, technische aanpassingen en meer: het leidt af van de focus en rust die zo belangrijk zijn in een repetitieproces. Ondanks inspanningen op de toppen van ieders kunnen, is het niet gelukt een voorstelling te maken die nu klaar is om te tonen aan ons publiek.


Advertentie:

De Chaos van 2020 wordt niet verplaatst. De inhoud van de voorstelling leunt voor een groot deel op de actualiteit van onder andere de Amerikaanse verkiezingen.

De annulering heeft een groot effect op makers, cast en crew uit Nederland en Amerika. Bezoekers van het NUT ontvangen een voucher of krijgen hun geld terug. Nu de Amerikaanse verkiezingen bijna op hun hoogtepunt komen, is het des te ingrijpender om deze voorstelling te moeten annuleren. Het NUT betreurt het enorm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.