Kaart Strijkviertel Utrecht

Ontwikkeling Strijkviertel

Pas in 2023 zal de eerste paal worden geslagen voor het kleinschalige bedrijvenpark dat in ontwikkeling is. In het nieuwe Strijkviertel zoals dat nu vorm begint te krijgen op de tekentafel moet ruimte komen voor kleinschalige en weinig milieubelastende bedrijven. Het bedrijventerrein zal circulair worden gebouwd. Groene gevels zullen de bedrijfspanden sieren en ondergrondse waterberging draagt bij aan een optimale waterhuishouding.

Begin komend jaar valt het besluit over het Stedenbouwkundig Plan waarna alle procedures kunnen worden gestart om het project ook werkelijk van de grond te krijgen. Bij de ontwikkeling van Strijkviertel wordt ook sport en recreatie meegenomen. Sportpark Rijnvliet krijgt de kans uit te breiden en rondom de Strijkviertelplas zal ruimschoots plaats zijn voor wandelaars en fietsers. Een steiger biedt zwemmers een goede plek om er van het water te genieten en een groenstrook biedt volop mogelijkheden voor sport en spel.

Door de ontwikkeling van het bedrijventerrein wil de gemeente inspringen op de behoefte aan meer werkgelegenheid op korte afstand van de stad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.