zonnepanelen_foto_Andreas_Gucklhorn

25000 woningen in plaats van een energiepark in Rijnenburg en Reijerscop

De soap rond de bestemming van de polders Rijnenburg en Reijerscop lijkt een climax te bereiken waarin een hoofdrol is weggelegd voor de Minister van Binnenlandse Zaken Ollongren. Na decennia onduidelijkheid over het lot van het gebied is nu eindelijk duidelijk dat het geen groot energiepark gaat herbergen. Geen slagschaduw van wieken en geen gebrom van enorme turbines die stroom uit wind opwekken in het landschap, maar 25.000 woningen moeten het gebied nu eindelijk positief op de kaart zetten.

Het schrijnende tekort aan woningen noopt de Minister er toe een eind te maken aan jarenlang wikken en wegen, aanbesteden en heroverwegen. Zij zal de gemeente Utrecht een “aanwijzing” geven voor de bouw van duizenden woningen. Deze aanwijzing is nogal dwingend en reduceert de ambitieuze plannen van destijds tot nul komma nul.
Wanneer de eerste bewoners van Reijerscop en Rijnenburg hun woning, ongetwijfeld met het hoogst haalbare energielabel bekroond, zullen betrekken moet de tijd uitwijzen.

Dat het niet weer twintig jaar hoeft te duren voor er spijkers met koppen worden geslagen, is te hopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.