Grote brand verwoest kantoren en toneel vereniging in Leidsche Rijn Centrum_1_foto_112mediautrecht

Inzamelingsactie heeft NUT

De brand die gewoed heeft op het Berlijnplein en het onderkomen van onder andere Nieuw Utrechts Toneel in de as heeft gelegd is aanleiding geweest tot het starten van een inzamelingsactie.
Eerder was het gezelschap slachtoffer van inbraak en met het uitbreken van het Covid-19 virus zag NUT de theatertour die gepland stond in het water vallen. ‘De Chaos van 2020’ kan niet groter worden. Voorman van het gezelschap, Greg Nottrot laat op zijn Facebook pagina weten niet bij de pakken neer te gaan zitten. Zijn levenspartner Floor Leene is geroerd door alle blijken van meeleven. Op haar Facebook pagina schrijft ze: “Wat kregen wij veel lieve berichten en steun vandaag! Zo ontzettend hartverwarmend op deze verdrietige dag.” De alles verwoestende brand dupeert zeker zestig mensen. Zij maken in welke hoedanigheid dan ook deel uit van de groep die telkens weer met tomeloze inzet een productie op de planken weet te krijgen.

Een in de haast opgezette inzamelingsactie heeft nu al duizenden euro’s opgeleverd. NUT is duidelijk geliefd, de bezoekers van de voorstellingen leven met hun podiumhelden mee. Zij weten met hoeveel inzet er iedere keer wordt gewerkt om een avondvullend programma te brengen, niet zelden omlijst met een maaltijd die even verrassend is als het theaterstuk.

De brand is een kwajongensstreek met niet te overziene gevolgen. Vier minderjarige jongens verschaften zich toegang tot het goeddeels uit hout opgetrokken pand en wilden zich kennelijk warmen aan een vuurtje. Het vuur liet zich echter niet in toom houden hetgeen resulteerde in de verwoestende brand.

Bekijk hier de doneeractie ‘Laat NUT de warmte voelen van Leidsche Rijn’

Lees ook:
Minderjarige verdachten van brandstichting bij NUT langer vast
Video: Grote brand verwoest kantoren en toneel vereniging in Leidsche Rijn Centrum

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven