PVCV

Boete of training bij Halt na racistische uitlatingen door Vleutense voetbalclub


Een jeugdteam van de Vleutense voetbalclub PVCV haalde zich enkele weken terug terecht de woede op de hals van een groot publiek met het publiceren van een bericht op sociale media. Het bericht zou zijn bedoeld als grap, maar werd door veel lezers niet als zodanig gelezen.

Eén en ander speelde zich af rond de competitiewedstrijd die de Vleutense club te wachten stond bij DHSC uit de wijk Ondiep, de club waaraan Utrechter Wesley Sneijder is verbonden als adviseur van de technische staf.

Uitlatingen op Instagram als: “Vergeet je paspoort niet mee te nemen” en “neem extra sloten mee op je fiets” vielen bij velen niet in goede aarde. Het veranderen van het DHSC logo in de Marokkaanse vlag kreeg ook geen brede bijval.

PVCV betreurt het gebeurde en nam het besluit het team terug te trekken uit de competitie en de spelers voor enkele weken de toegang te ontzeggen tot de sportaccommodatie. Aangeboden excuses voor de onbezonnen actie zijn door DHSC aanvaard, maar daarmee is de voetbalkous nog niet af. De KNVB die in de zaak is gekend legt PVCV een schikkingsvoorstel voor om de zwaarte van het voorval te onderstrepen: de vereniging wordt beboet of het team moet zich aanmelden bij HALT voor het volgen van een gedragstraining.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.