RAUM | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Expositie Berlijnplein over eenzaamheid in de stad gaat ondanks brand toch door

Living Apart Together, de expositie op het Berlijnplein over eenzaamheid in steden, gaat toch gewoon door, ondanks de verwoestende brand van afgelopen weekend. Bij de brand werd het verzamelgebouw van RAUM, Het NUT, de BuurtWerkKamer en Jonge Honden in de as gelegd. Maar het Wijkrestaurant Venster en expositieplein bleven ongedeerd. Daarom gaat RAUM’s geplande expostie Living Apart Together vrijdag a.s. toch gewoon van start.

Expositie Living apart together

Living Apart Together is een stadsonderzoek, programma en expositie waarbij je alles te weten kan komen over eenzaamheid. Aanleiding voor dit initiatief is de ernstige toename van eenzaamheid in grote steden, aldus stadslab RAUM. Zo is in Utrecht 38% van de inwoners sociaal eenzaam, en 10% zelfs ernstig eenzaam. Maar ook andere grote steden kampen met een groeiend aantal eenzame inwoners.

“Juist in tijden van de coronacrisis neemt eenzaamheid onder inwoners van de stad toe. Living Apart Together benadert dit als een gezamenlijke uitdaging van de stad, niet alleen als een probleem van het individu.”

Rinke Vreeke, programmamaker en curator RAUM

De expositie zal vanaf vrijdag 12.00 uur in de buitenlucht en vrij te bezoeken zijn en bestaat uit werk van makers uit verschillende disciplines waaronder social design, spoken word en architectuur. Deelnemende makers zijn: Siba Sahabi (o.a. in samenwerking met Chris Rijksen), Ozan Aydogan (o.a. in samenwerking met High On Type), De Reuringdienst, Circus Family, Jasper Zehetgruber & Marvin Unger en William Knies.

Praktische info

Living Apart Together
Expositie & programma: 13 november 2020 t/m 7 maart 2021
Locatie: RAUM, Berlijnplein 520, Utrecht
raumutrecht.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].