De Willibrordschool in Vleuten haalt geld op voor drinkwater project_3

De Willibrordschool in Vleuten haalt geld op voor drinkwater project

Op woensdag 11 november heeft Rotary club Utrecht Fletiomare voor het 7e jaar een sponsorloop georganiseerd, om geld op te halen voor een drinkwaterproject voor Simavi. Dit jaar hebben de leerlingen van groep 7 en 8 van de Willibrordschool in Vleuten hun uiterste best gedaan om veel geld op te halen voor dit project.

De kinderen hebben in oktober een gastles gekregen over het belang van veilig drinkwater en hygiëne. Veilig drinkwater en een goed toilet zorgen ervoor dat kinderen naar school kunnen en minder vaak ziek zijn. Woensdag liepen de kinderen met hun speciale ‘Wandelen voor water’ rugzakken op, een tocht van 6 kilometer om te ervaren hoe het is om water niet gewoon uit een kraan te kunnen halen, maar om elke dag ver te moeten lopen voor drinkwater. Bovendien droegen zij ook nog 6 liter water in hun rugzak, net als veel kinderen in de landen van de projecten van Simavi.

De vorige jaren liepen de kinderen naar de Waterzuivering aan de Zandweg, maar helaas was dat dit jaar niet mogelijk vanwege corona. De route was door het Máximapark en halverwege kregen de kinderen een krentenbol aangeboden door de Albert Heijn in Vleuten.

Weer terug op school konden de leden van de Rotary bekendmaken dat de kinderen een flinke cheque hadden opgehaald van € 1.775,60!

De Willibrordschool in Vleuten haalt geld op voor drinkwater project_3
De Willibrordschool in Vleuten haalt geld op voor drinkwater project_3

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven