Orbital Love | Foto: Gabriel Dankers

Deelnemers Grote Prijs van Leidsche Rijn bekend

KLUB19 organiseert een nieuwe editie van De Grote Prijs van Leidsche Rijn, dé bandwedstrijd voor muzikale jongeren van 12 tot 19 jaar. De bands hebben zich aangemeld en op 26 en 27 november 2020 vinden de voorrondes plaats. Deze zijn om 19.30 uur live te volgen via het kanaal van KLUB19 op YouTube.

De deelnemers zullen strijden om fantastische prijzen, die hen verder op weg zullen helpen in hun muzikale ontwikkeling, zoals bandcoaching (DUMS), gratis oefenen bij dB’s, zangcoaching door Vocal Arts Academy, uitvergrote bandfoto’s door Cultuur19 en performance coaching door De Vrijstaat. De winnaar gaat sowieso door naar de voorronde van Kunstbende Utrecht en wint een opnamesessie bij Studio Moskou.

Burnout is een jong muzikaal duo dat is ontstaan uit de Talentklassen van het Leidsche Rijn College met Britt (zang) en Mayra (toetsen). “Burnout is eigenlijk nog maar net begonnen, maar we willen graag laten zien wat we al kunnen. Bij deze wedstrijd kunnen we dat hopelijk laten zien!“. Ook Orbital Love van Amadeus Lyceum heeft zich opgegeven: “We zitten in de band met zijn zessen. Boris en Jip op de elektrische gitaar, Saas op de bas, Gabriël achter de drum en Hasse en Sterre zijn onze zangeressen. We vinden het leuk om muziek te maken met elkaar en houden van een uitdaging. Het gaat ons om de ervaring die we opdoen door mee te doen en zijn zelfverzekerd van de winst.” Kim en Nanou wonnen vorig jaar de publieksprijs met de band Off The Grid. Dit jaar doen ze mee als duo genaamd Zebra: “We vinden het super leuk om (sappige) nummertjes te schrijven. Daarbij hebben we afgelopen jaar zo’n positieve ervaring gehad dat we dat we het niet konden laten om ons weer in te schrijven.”

Alle events worden in verband met de maatregelen tegen corona gefilmd en online gestreamd via “KLUB Negentien” op YouTube. Er mag geen publiek bij de voorrondes en de finale aanwezig zijn. Wel kunnen kijkers online stemmen op hun favoriete band voor de publieksprijs. Per voorronde gaan twee bands naar de finale, op 18 december 2020 live gestreamd vanuit muziekpodium Azotod.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een bandwedstrijd die is bedoeld om jonge bands en muzikanten een impuls te geven. Eerdere winnaars en deelnemers (Between The Jars, Magik Trick, Electric Memories) wisten met gemak de weg naar de stedelijke podia te vinden, zoals EKKO, De Helling en ACU.
Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl/klub19. De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19, ondersteund door Gemeente Utrecht, met dank aan Leidsche Rijn College en Amadeus Lyceum. KLUB19 is het gezamenlijke jongerenprogramma van Cultuur19, Azotod en De Vrijstaat.

Burnout
Burnout

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.