busstation Leidsche Rijn Centrum

Rietveldprijs voor Busstop Utrecht, Leidsche Rijn

De overkapping van het busstation bij Leidsche Rijn Centrum en NS-station Leidsche Rijn heeft de prestigieuze Rietveldprijs in de wacht gesleept. De Amsterdamse architect Annebregje Snijders tekende voor het ontwerp dat in mei 2018 werd opgeleverd. “Busstop Utrecht” kreeg in december 2016 op de tekentafel definitief vorm, toch duurde het tot september 2017 voor het bouwproject daadwerkelijk vorm kreeg in Leidsche Rijn.
Busstop Utrecht moet de uitstraling hebben van een kathedraal, waardoor reizigers worden aangetrokken om hun blik over de ingenieuze constructie te laten gaan. ‘Stichting Rietveldprijs’ laat op de website weten dat reizigers zich kunnen “laven aan het samenspel van infrastructuur, techniek, materiaal en vorm.” Het busstation biedt volgens kenners een “inspirerende plek om te schuilen of te ontsnappen aan de hectiek van alledag.”
Kort gezegd moet het een aangenaam tijdverdrijf zijn te wachten op stad- en streekbussen onder tentdoek dat opgehangen is aan een stalen frame.

Naast Busstop Utrecht werden genomineerd:

  • De Fietsenstalling aan het stationsplein.
  • De gerestaureerde patiowoning Ridderhofstad in Utrecht centrum.
  • Het Anatomiegebouw van de voormalige Veeartsenijschool.
  • Twee projecten aan het voormalig Veemarktterrein.
  • Hof van Cartesius en Kubuseiland in Terwijde.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven