voedselbankPlus Leidsche Rijn
 

Goed nieuws voor de Voedselbank

18 november 2020 09:46  Redactie  Reageer

Eindelijk hebben de Utrechtse Voedselbanken een plek toebedeeld gekregen na jaren van de ene naar de andere locatie te zijn verhuisd. Lang verkeerden de vestigingen van de Voedselbank die voorziet in de behoefte van kwetsbare inwoners van Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn, in onzekerheid over een definitieve locatie. Met het toekennen van een locatie voor voedselbank Leidsche Rijn nabij winkelcentrum Terwijde moet het probleem van het almaar verhuizen per april komend jaar het hoofd zijn geboden. De vestiging die voorziet in de behoefte van Vleuten-De Meern zal pas enkele maanden later verhuizen naar de Marekerk, aan de Zandweg. Met de verhuizing naar deze locaties zijn alle voedselbanken in de gemeente Utrecht na jarenlange onzekerheid definitief onderdak, verdeeld over negen locaties.

In Overvecht is een centrale locatie waarvandaan de producten al dan niet in vooraf samengesteld pakketten worden gedistribueerd. Het is de bedoeling dat in de vestigingen in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern het concept ‘sociaal winkelen’ wordt getest waarbij uit het aanbod, producten kunnen worden gekozen.

Wethouder Voortman die onder andere Werk en Inkomen en Publieksdienstverlening in haar portefeuille heeft, toont zich verheugd dat er eindelijk duidelijkheid is over de huisvesting: “De voedselbanken kunnen hierdoor hun energie weer volop steken in het verstrekken van voedselpakketten aan kwetsbare Utrechters. De voedselbanken vervullen een cruciale rol door wekelijks zo’n 565 voedselpakketten te verstrekken aan Utrechters die moeite hebben met rondkomen. De voedselpakketten zijn voor veel Utrechters van grote waarde. We vinden het daarom belangrijk dat de voedselbanken zekerheid hebben over de locaties” laat de Wethouder weten aan De Utrechtse Internet Courant DUIC.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website