sterrenkindjesviering_kaars-overleden-herdenken
 Sterrenkindjesviering

Verloren kindjes gedenken op 28 december 2020

18 november 2020 10:43  Redactie  Reageer

De Hoeftuin organiseert op 28 december voor het eerst een ‘sterrenkindjesviering’: een avond van delen en gedenken voor vrouwen die (kort of langer geleden) een kindje verloren hebben tijdens de zwangerschap of kort na de bevalling.

Zo lang als er kinderen geboren worden, zijn er ook moeders die rouwen. Minder bekend is dat het kerstverhaal ook verbonden is met rouw: toen Jezus geboren was, liet Herodes alle kindjes van Bethlehem tot twee jaar ombrengen. Traditioneel is op 28 december de dag om de rouwende moeders van Bethlehem te gedenken. De rouw van die moeders kan symbool staan voor de rouw van zo vele vrouwen vandaag: vrouwen die een kindje moeten missen. Op deze avond herinneren en eren we de gestorven kindjes van de deelnemers door middel van persoonlijke verhalen, rituelen en creativiteit. De bijeenkomst duurt van zeven tot tien en is voor een kleine groep zodat er aandacht kan zijn voor persoonlijke ontmoeting.

Advertentie:

Begeleiding van de sterrenkindjesviering is in handen van Marian Geurtsen en Sophie Albers. Marian is ervaringsdeskundige en ritueelspecialist voor haar bedrijf Schatgraver in de traditie. Sophie is geestelijk verzorger, gespecialiseerd in begeleiding en rituelen bij vragen rond moederschap (MaterSense). De Sterrenkindjesviering is een initiatief van de Hoeftuin, plek van betekenis voor Leidsche Rijn. De Hoeftuin functioneert als de figuurlijke ‘tuin’ van de Hoef, een plek waar volop ruimte is om anderen te ontmoeten, verbindingen aan te gaan, samen te eten en in gesprek te gaan over het leven en de zin ervan.

Informatie en opgave (tot uiterlijk 21 december) bij De Hoeftuin

Marian Geurtsen en Sophie Albers
Marian Geurtsen (l) en Sophie Albers (r)Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website