Oranje Kliko | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Komt grijs in de mode?

Met ingang van het nieuwe jaar zal het straatbeeld niet langer op gezette tijden worden gedomineerd door kliko’s met fel oranje gekleurde deksels. De gemeente Utrecht heeft besloten over te gaan op het na-scheiden van plastic afval. Dit houdt in dat het plastic afval bij het overige huisvuil mee in de zak moet, in de ondergrondse restafval containers.
Het scheelt een kliko in de tuin, naast het huis of in de kelderbox en de gemeente een rit door de wijken om ze te komen legen. Met het weer degraderen van plastic tot gewoon huisafval, zullen de ondergrondse afvalcontainers eerder vol komen te zitten en zal daar in het rittenschema van de ophaaldienst ook mee rekening moeten worden gehouden. Misschien besluit de gemeente op termijn dat de oranje kliko plaats moet maken voor een grijze, zodat er huisafval aan huis wordt verzamelt en op gezette tijden opgehaald. In dat geval valt er niets aan te passen in het rittenschema en hoeven de medewerkers van de ophaaldienst alleen nog maar te wennen aan het modieuze grijs in plaats van het schreeuwende oranje. Al zal met de tijd misschien oranje weer overheersen in het straatbeeld als de voetbalhelden daartoe aanleiding geven.

Als de gemeente maar oog houdt voor de omgeving en niet her en der ontsierende grote rolcontainers neerzet, omheind met hekwerk.

Containers | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Containers | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Containers | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Containers | Foto: Hans Peter van Rietschoten

1 gedachte over “Komt grijs in de mode?”

  1. Wat is dit voor een raar artikel.
    Waarom zou de gemeente rolcontainers neerzetten, er zijn afvalpunten, en ja die moeten vaker geleegd worden. De rolcontainers op de foto zijn van een commercieel afvalverwerkingsbedrijf, bijna altijd als dienst voor bedrijven en niet voor huishoudens.
    De gemeente gaat plastic nasorteren, en dus wordt het plastic afval niet gedegradeerd, maar efficiënter gescheiden. Nergens zijn er plannen om een grijze bak voor huishoudens te introduceren.
    De relatie nederlands elftal en afval begrijp ik dan wel weer heel goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.