Outerbody - 2020-11-26 GPvLR kleur - Lisanne Lentink (27)_sm

Vier finalisten lopen warm voor finale Grote Prijs van Leidsche Rijn 2020

Op vrijdag 18 december organiseert KLUB19 om 20.00 uur de finale van de Grote Prijs van Leidsche Rijn. De vier finalisten die gaan strijden om o.a. bandcoaching en de opname bij Studio Moskou zijn Outerbody, Red Head Error, Hot Garbage en Polytone. Het event wordt live gestreamd via het YouTubekanaal van KLUB19 en het publiek kan online zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs.

Het zestal Outerbody wist de jury te overtuigen met hun jazzy feel; ‘Amy Winehousy’ was zelfs het oordeel van de muziekprofessionals in de jury. Outerbody speelde een set van drie nummers inclusief een John Mayer cover ‘Slow Dancing in a Burning Room’ en een zelfgeschreven song ‘Generation Z’. Ook na de wedstrijd willen de muzikanten door met de band. Presentator Siep van Rijswijk praatte ook ook dit jaar weer de show aan elkaar en interviewde de bands direct na de optredens. Red Head Error is een rock-/grungeband met invloeden van Nirvana, Metallica en Pearl Jam. De band bracht drie stevige zelfgeschreven nummers en schrijft Nederlandstalige teksten. Zanger/gitarist Luuk haalt inspiratie uit het leven zelf en bezingt in het nummer ‘Te Laat’ zijn persoonlijke struggle in het leven om op tijd te komen. Maar ook het instrumentale Track Twee met zijn goeie gitaarhook mag er zeker ook zijn. Polytone speelde Scar Tissue en een eigen nummer over te kleine schoenen. De muzikanten wisten Siep te vertellen dat ze allemaal naar verschillende muziekstijlen luisteren (van EDM tot pop en zelfs Chopin), maar er samen toch een mooi geheel van kunnen maken.

De finale wordt online gestreamd via “KLUB Negentien” op YouTube. Er mag geen publiek bij de finale aanwezig zijn. Stemmen gebeurt via een online stemsysteem met een code die tijdens de stream wordt onthuld.

Meer informatie is te vinden op deze website.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een bandwedstrijd die is bedoeld om jonge bands en muzikanten van 12-19 jaar een impuls te geven. Eerdere winnaars en deelnemers (Between The Jars, Magik Trick, Electric Memories) wisten met gemak de weg naar de stedelijke podia te vinden, zoals EKKO, De Helling en ACU.
De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19, het gezamenlijke jongerenprogramma van Cultuur19, Azotod en De Vrijstaat en wordt ondersteund door Gemeente Utrecht, Leidsche Rijn College, Amadeus Lyceum, Academie Tien, Vocal Arts Academy, DUMS, dB’s, TivoliVredenburg en Kunstbende Utrecht. Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl/klub19.

Red Head Error - 2020-11-26 GPvLR kleur - Lisanne Lentink (3)_sm
Red Head Error | Lisanne Lentink
Polytone - Grote_Prijs_LR_129 foto Thijs Jagers
Polytone | foto: Thijs Jagers
Interview Hot Garbage | Foto: Thijs Jagers
Interview Hot Garbage | Foto: Thijs Jagers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.