Nieuwe brug over de Leidsche Rijn

Nieuwe brug over de Leidsche Rijn om kassengebied te ontsluiten

Er wordt weer een nieuwe stap gezet om het (vracht)verkeer van en naar het kassengebied Harmelerwaard een directe verbinding te geven met de A12. Het bestemmingsplan dat deze ontsluiting mogelijk moet maken, ligt vanaf donderdag 24 december zes weken ter inzage. In deze periode organiseert de gemeente een online informatiebijeenkomst voor alle belanghebbenden en belangstellenden. 

Om het kassengebied te ontsluiten, komt er een nieuw weggedeelte dat de oostelijke randweg Harmelen (Adriaan van Beusechemweg/BRAVO 8) verbindt met de noordelijk gelegen Hugo de Vriesweg. De ontsluitingsweg zal door middel van een nieuwe brug de sprong over de Leidsche Rijn maken. Inmiddels zijn alle benodigde gronden in het bezit van de gemeente. De brug en de ontsluitingsweg worden betaald door Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht en Gemeente Woerden. Als alles meezit, kan de nieuwe ontsluiting eind 2022 klaar zijn.


Advertentie:

Digitale informatiebijeenkomst

Op dinsdag 19 januari van 19.30 – 21.00 uur is er een informatiebijeenkomst. Vanwege het coronavirus is deze bijeenkomst digitaal. De gemeente geeft op deze avond informatie over het ontwerpbestemmingsplan en de effecten hiervan. Ook kunnen er via de chat vragen worden gesteld. Voor deze bijeenkomst is aanmelden noodzakelijk. Dit kan tot en met 15 januari via het e-mailadres harmelerwaard@woerden.nl. Er volgt dan per e-mail een bevestiging met een link om de bijeenkomst bij te wonen. 

Inzien en reageren
Het plan met bijbehorende stukken is van donderdag 24 december 2020 t/m woensdag 3 februari 2021 in te zien op www.woerden.nl > inwoners > bouwen, verbouwen en slopen > bestemmingsplannen > bestemmingsplannen in voorbereiding. Daar is ook te lezen hoe reacties kunnen worden ingediend. Wie de stukken op papier wil inzien, kan telefonisch contact opnemen via het algemene telefoonnummer 14 0348. Vanwege het coronavirus is het advies alleen naar het gemeentehuis te komen indien dit noodzakelijk is. 

Diverse voordelen

De nieuwe ontsluiting ontlast de smalle route over de Dorpeldijk en de Liesgrassingel door De Meern/Vleuterweide. Ook kan het de overlast door vrachtwagens op de weg Harmelerwaard verminderen. De kruising tussen de ontsluitingsweg en de weg Harmelerwaard zal zo worden aangelegd dat afslaan naar de weg Harmelerwaard lastig of zelfs onmogelijk wordt. Dit maakt de kruising veiliger.

2 reacties op “Nieuwe brug over de Leidsche Rijn om kassengebied te ontsluiten”

  1. Erg goed, top, stuk veiliger. Mijn kinderen gaan vanaf volgend jaar van Vleuten Rietvelden naar Woerden fietsen dus kan mij niet snel genoeg gaan, zowel het stuk Harmelerwaard als de Liesgrassingel best gevaarlijk voor fietsers door het vrachtverkeer. Ook in Vleuten Rietvelden hierdoor over de Rivierkom en de Landschapsbaan minder vrachtverkeer. Andere kant is overigens wel dat de vrachtwagens hier zich prima aan de regels houden en rustig en oplettend rijden en de snelheid er juist vaak uit halen. Hierdoor zal juist de snelheid van het overige normale autoverkeer wel eens een stuk omhoog kunnen gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.