Aanhouding door politie

16-jarige straatrover heeft meer op kerfstok

De politie heeft op woensdagavond 16 december een aanhouding gedaan na een straatroof aan het De Sporeplein in Vleuten. Uit onderzoek blijkt dat de verdachte mogelijk gelinkt kan worden aan meer straatroven.

Op woensdagavond 16 december rond 21.00 uur hangt een groepje jongeren op straat in de omgeving van het De Sporeplein in Vleuten.  Dan verschijnen er enkele personen op scooters. Twee personen komen op het groepje jongeren aflopen, ze dreigen met een steekwapen en eisen waardevolle spullen. Als die worden afgegeven gaan de jongens er weer op hun scooter vandoor.

Gealarmeerde agenten zien in de omgeving een scooter rijden die voldoet aan de omschrijving. Er volgt een achtervolging waarbij de bijrijder van de scooter afspringt. Die probeert zich te verstoppen maar agenten weten hem uiteindelijk in het Maximapark te vinden onder een struik. Het blijkt een 16-jarige jongen uit Utrecht te zijn. De bestuurder ontkomt overigens, maar zijn scooter wordt wel gevonden en in beslag genomen.

Uit onderzoek is op te maken dat de jongen mogelijk vaker heeft toegeslagen. De politie doet daar nu onderzoek naar. Ook wordt nog gezocht naar de bestuurder van de scooter en mogelijke andere medeplichtigen.

Tips
Weet je meer over deze zaak of eventuele andere zaken? heb je de afgelopen tijd iets gezien of meegemaakt in de omgeving van Vleuten wat te maken zou kunnen hebben met deze zaak? Laat het de politie dan weten. Bellen kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Lees ook:
Twee uur durende klopjacht op tiener na “dubbele” beroving Station Vleuten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].