A2 bij Nieuwegein afgesloten na dodelijk ongeluk_1_foto_112mediautrecht

A2 bij Nieuwegein afgesloten na dodelijk ongeluk, inzittende van Audi vluchten

Op de A2 bij Nieuwegein in de richting van Utrecht heeft woensdagavond even voor 23.00 uur een zeer ernstig ongeval plaatsgevonden.

Bij het ongeluk waren meerdere voertuigen betrokken waarvan een aantal zwaar beschadigd raakten. Een Audi heeft vermoedelijk met hoge snelheid meerdere auto’s geraakt. 

Een traumahelikopter landde  op de snelweg en er kwamen meerdere ambulances ter plaatse. Ook de brandweer en politie waren massaal aanwezig en schaalde het incident op naar GRIP 1. Bij het ongeluk kwam één vrouw om het leven ondanks de inzet van de hulpdiensten.

Bij de Audi werden vaten aangetroffen met onbekende inhoud, ook zouden er in eerste instantie vermoedelijk explosieven aanwezig zijn. Een Teamleider Explosieven Veiligheid heeft samen met de politie en brandweer onderzoek gedaan bij en in de Audi. Uiteindelijk bleek het niet om gevaarlijke stoffen te gaan en waren een aantal jerrycans ook leeg. Er werden geen explosieven aangetroffen volgens de agenten.

De inzittenden van de Audi sloegen na het ongeluk direct op de vlucht. De politie schaalde flink op en startte in de omgeving een uitgebreide zoektocht tot diep in de nacht. Hierbij werden twee helikopters en veel politie op de grond ingezet. Tot zover bekend is er niemand aangehouden.

De snelweg was na het ongeluk in beidde richtingen afgesloten. De weg lag over enkele honderden meters bezaaid met brokstukken en overal stonden beschadigde auto’s op de weg. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk. Naar verwachting wordt de weg pas aan het begin van de ochtend vrijgegeven. Eerst zal de schade aan het asfalt en geleidrail hersteld moeten worden.

A2 bij Nieuwegein afgesloten na dodelijk ongeluk_1_foto_112mediautrecht
Foto:112MediaUtrecht
A2 bij Nieuwegein afgesloten na dodelijk ongeluk_1_foto_112mediautrecht
Foto:112MediaUtrecht
A2 bij Nieuwegein afgesloten na dodelijk ongeluk_1_foto_112mediautrecht
Foto:112MediaUtrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].