Eerste-Nederlandse-parkschaakvereniging2_foto_Jesus_Medina_Molina

Petitie voor extra schaaktafels Maximapark

De schaaktafels die in het Máximapark nabij de japanse tuin zijn neergezet voorzien duidelijk in een behoefte. Het door Jesús Medina Molina ingediende plan om schaken in de open lucht te animeren kreeg voet aan de grond en met hulp van het Initiatievenfonds van de gemeente werden de inspanningen van de Vleutenaar beloond. Zijn zondagse schaakworkshops trekken veel belangstelling en parkbezoekers komen niet enkel om te genieten van wat het park aan natuurschoon te bieden heeft, maar spelen geregeld partijen schaak.

Eerder al liet Jesús zich ontvallen dat de schaaktafels niet erg handig zijn voor mindervaliden die aan hun rolstoel gekluisterd zitten. Zijn nieuwe initiatief is nu om ook aangepaste schaaktafels in het Máximapark te plaatsen. Een petitie die hij startte is inmiddels ruim gedeeld en ondertekend. 

Zoals het zich nu laat aanzien is het slechts een kwestie van tijd voor de roep om schaaktafels in de openbare ruimte wordt gehoord en het initiatief over het hele land wordt uitgerold. Inmiddels hebben enkele gemeenten zich enthousiast getoond en bij Jesús gemeld om aan de hand van zijn ervaring aan de slag te gaan met het succesvolle project dat hij in het Máximapark startte.

Bekijk hier de petitie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.