Chaos en verwrongen staal | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Nieuwe onderkomens op Berlijnplein na verwoestende brand

Na de brand in november, de daaropvolgende inzamelingsactie en het afwikkelen van de zaak door de verzekering kan het terrein op het Berlijnplein opnieuw worden bebouwd ten behoeve van de culturele instellingen die er onderdak vinden. Wethouder Anke Klein heeft dat in een brief aan de gemeenteraad deze week bekendgemaakt.

De opstal ging als gevolg van een daad van vandalisme verloren. Vier tieners worden verantwoordelijk gehouden voor het drama. Zij dachten een fijne hangplek te hebben ingericht, maar het aangestoken vuurtje “om zich bij te warmen”  bleek niet beheersbaar en het vuur kreeg al snel vat op het houten gebouw.

Het nieuwe onderkomen zal eind dit jaar worden opgeleverd. Tot die tijd doet een geschonken bouwkeet dienst als huisvesting.

Stille getuige of bewijsmateriaal? | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Stille getuige of bewijsmateriaal? | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.