Feniks uit de as_tekening_Laura_Mentink

Feniks uit de as

De onbezonnen actie van een paar jonge vandalen leidde er toe dat o.a. theatergezelschap NUT hun hele hebben en houwen in vlammen zagen opgaan

Een vlammenzee woedde begin november op het Berlijnplein en het in februari pas opgeleverde pand werd totaal in de as gelegd. De geur van verbrand hout is wat overheerst op de plek des onheils, zwartgeblakerde resten vertellen het verhaal van hoe het er aan toegegaan moet zijn. 

De leden van het gezelschap zijn onverminderd trots op wat was neergezet op het Berlijnplein en terecht. Snel na de brand schoten donateurs te hulp en zij niet alleen. Een geldinzamelingsactie levert duizenden euro’s op: een flinke steun in de rug en een blijk van meeleven die de populariteit van NUT uitdrukt. 

Dat 2020 een jaar is dat voor iedereen turbulent mag worden genoemd hoeft niet te worden benadrukt. Dat de horeca en de culturele sector er flink van langs krijgen staat dagelijks in de kranten en komt als triest bericht voorbij in de nieuwsuitzendingen. De alles verwoestende brand bij het NUT daarbij opgeteld laat menigeen in zak en as neerzitten. 

Toch zal een feniks uit de as op het Berlijnplein herrijzen is de overtuiging. Een “feniks in de Vinex” die fier zijn kop opricht en krachtig symbool staat voor de ongetwijfeld tomeloze energie waarmee 2021 zal worden ingegaan.

Lees ook:
Video: Grote brand verwoest kantoren en toneel vereniging in Leidsche Rijn Centrum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.